Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Κεφτέδες με ούζο και δυόσμο

Η συνταγή της ημέρας: Κεφτέδες με ούζο και δυόσμο

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ όταν καλοκαιριάζει αναζητώ ένα φαγητό πολύ συχνά κι αυτό δεν είναι άλλο από τους υπέροχους , λατρεμένους κεφτέδες , το φαγητό των παιδικών μας χρόνων , της μαμάς ή της γιαγιάς , το κολατσιό της εκδρομής ή της ταβέρνας στην ακροθαλασσιά . Λοιπόν , αφού ό ήλιος άρχισε να είναι προκλητικά καλοκαιρινός , το θερμόμετρο να ανεβαίνει και η διάθεση επίσης , τα κεφτεδάκια είναι “must” … Θα τα ψήσουμε βέβαια (αφού επιβάλλεται να προσέχουμε την υγεία μας και τη γραμμή μας) , θα τα αρωματίσουμε με δυόσμο και με ούζο και θα τα απολαύσουμε με την παγωμένη μας μπύρα και τις πατατούλες ή τη σαλάτα μας!…

keftedes oyzoy1
Υλικά :


700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
300 γρ. μπαγιάτικο ψωμί (κατά προτίμηση ολικής άλεσης)
2 αυγά
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο
1/2 κ.γλ. κύμινο
10 κ.σ. λάδι και λίγο ακόμα για το ψήσιμο
100 ml. ούζο
Αλάτι και πιπέρι

keftedes oyzoy2keftedes oyzoy3

keftedes oyzoy4keftedes oyzoy5

keftedes oyzoy6keftedes oyzoy7
Εκτέλεση :
Μαλακώνουμε το ψωμί σε ένα μπωλ γεμάτο νερό για 15-20 λεπτά . Στη συνέχεια αφού αφαιρέσουμε την κόρα , το στίβουμε πολύ καλά και το τοποθετούμε σε μια λεκάνη ζυμώματος όπου προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα ζυμώνουμε με το χέρι μας για αρκετή ώρα (όσο πιο πολύ ζυμώνουμε τόσο πιο αφράτα γίνονται τα κεφτεδάκια ) και τοποθετούμε τη λεκάνη στο ψυγείο για μισή με μία ώρα . Τότε πλάθουμε κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί που έχουμε ραντίσει με λάδι το ένα κοντά στο άλλο . Αλείφουμε την επιφάνειά τους με λίγο ακόμα λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο για 20 λεπτά περίπου ή όσο χρειάζεται για να ροδοψηθούν αλλά όχι να ξεραθούν . Το τελευταίο πεντάλεπτο γυρίζουμε τα κεφτεδάκια για να πάρουν χρώμα κι από τις δυο πλευρές . Ο χρόνος ψησίματος είναι σχετικός και εξαρτάται κυρίως από το μέγεθός τους. Περιμένουμε να κρυώσουν ελαφρά , τοποθετούμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε .
Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup
tsoukalas popup