Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Η αλήθεια είναι ότι όσο νόστιμο κι αν είναι κάποιο φαγητό , όσο κι αν γεύεται κι απολαμβάνει ο ουρανίσκος μας….αν το μάτι δε χορτάσει και δεν χαρεί κι αυτό , η απόλαυση είναι μισή…Η ωραία εμφάνιση , τα ενδιαφέροντα υλικά και το σωστό στήσιμο ενός πιάτου παίζουν κι αυτά το ρόλο τους στην απόλαυση! Η σαλάτα αυτή λοιπόν είναι αυτό που λέμε “χάρμα οφθαλμών” εξ αιτίας των χρωμάτων της : πράσινο , κόκκινο , μωβ , λαχανί , ροζ , λευκό… γι’ αυτό όταν τη φτιάχνω…τη χαιρόμαστε και την θαυμάζουμε για …λίγα λεπτά πριν την εξολοθρεύσουμε…
Δείτε την :
Υλικά :
300 γρ. ανάμικτα λαχανικά (iceberg , μωβ σγουρή σαλάτα , βαλεριάνα , ρόκα , μαρούλι)
2-3 ραπανάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
3-4 τοματίνια κομμένα στα δύο
1 κ.σ. ηλιόσπορους
1 κ.σ. Κορινθιακή σταφίδα
Αλάτι
Για τη σως :
6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξύδι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γλ. (γεμάτη) μέλι
Και λίγα κριτσίνια ολικής άλεσης με ηλιόσπορους για γαρνίρισμα
Εκτέλεση :
Πλένουμε , τεμαχίζουμε και στεγνώνουμε τα λαχανικά πάρα πολύ καλά. Αλατίζουμε και τα τοποθετούμε στην πιατέλα. Προσθέτουμε και τα ραπανάκια και τα τοματίνια . Σκορπίζουμε τους ηλιόσπορους και τις σταφίδες εδώ κι εκεί και περιλούζουμε τη σαλάτα με τη σως , την οποία φτιάχνουμε χτυπώντας όλα τα υλικά της σε σέικερ.
Συμπληρώνουμε με τα κριτσίνια και σερβίρουμε...
Καλή όρεξη!
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty