Η Melita Koulmandas Hunter ταξίδεψε στην Καμπότζη και μαζί με τον άνδρα της αποφάσισαν το 2005 να μετακομίσουν εκεί για έναν χρόνο, αλλά με προοπτική να επιστρέψουν γρήγορα στη Νέα Υόρκη. Μια δεκαετία μετά βρίσκονται ακόμα εκεί έχοντας δημιουργήσει ένα πολυτελές θέρετρο στο Song Saa.
Η Melita αποφάσισε αρχικά να μείνει κοντά στον σύζυγό της, τον Rory, ο οποίος είχε δεχθεί μια δουλειά σε διαφημιστική εταιρεία στην Πνομ Πενχ. Το αρχικό τους σχέδιο ήταν να μείνουν στη ΝΑ Ασία μόνο για έναν χρόνο και στη συνέχεια να επιστρέψουν στη βάση τους, πίσω στις ΗΠΑ.
Ωστόσο, της δόθηκε η ευκαιρία να φτιάξει εκεί τον δικό της επίγειο παράδεισο και, ακόμα καλύτερα, να τον νοικιάζει... ακριβά προκειμένου να μπορούν να τον απολαύσουν και παραθεριστές από όλο τον κόσμο. Το όνομα αυτού Song Saa. Είναι ένα μικρό νησάκι που λόγω της μεγάλης απόστασης που το χωρίζει από τις ακτές της ηπειρωτικής χώρας, ήταν μάλλον ανεπιθύμητο και δεν το ήθελε κανείς (η απόσταση είναι 18 ναυτικά μίλια από την πλησιέστερη ακτή της Sihanoukville).
Εκείνη, βλέποντας ίσως πιο μακριά, το αγόρασε έναντι του ευτελούς ποσού των 15.000 δολαρίων και αποφάσισε να εγκατασταθεί εκεί μονίμως, ξεχνώντας την Αμερική. Όπως φαίνεται και από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες, η Melita κατασκεύασε στο νησί που περιστοιχίζεται από κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά, 27 πολυτελείς βίλες.
Η τιμή διαμονής για ένα βράδυ φτάνει τα 869 δολάρια.
Όσο για τους ντόπιους είδαν την κίνηση της Melita, η οποία είναι και μητέρα ενός αγοριού, με πολύ καλό μάτι. Για την ακρίβεια είδαν την επένδυσή της ως το δικό τους "εισιτήριο" που θα τους έπαιρνε μακριά από το απομονωμένο νησί.
Τα 15.000 δολάρια χρησιμοποιήθηκαν για να πάρει στην ουσία τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του νησιού με leasing για 99 χρόνια από την τοπική κυβέρνηση.
Το 2008 υπήρξε μια οπισθοδρόμηση. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο CNN, η Melita είπε: "Η Lehman Brothers συνετρίβη και την ίδια μέρα διαγνώστηκα με καρκίνο".
Ωστόσο, παρά τη δραματική τροπή που πήρε η ζωή της, το project προχώρησε και αναδείχθηκε σε ένα παράδεισο αποτελούμενο από 27 βίλες.
Οι ένοικοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το φαγητό τους σε ένα βραβευμένο ρεστοράν που σερβίρει πιάτα Χμερ, αλλά και ποτά σε ένα πολυτελές μπαρ.
Αφού φτάσει κανείς στη Sihanoukville, μπορεί να πάρει μια ιδιωτική βάρκα που θα τον πάει μέχρι το νησί ή, αν βρίσκεται στο Sieam Reap ή την πρωτεύουσα Πνομ Πενχ μπορεί να κελίσει ένα ελικόπτερο που θα τον μεταφέρει αμέσως στα παράλια.
Το ζευγάρι που μοίρασε τον χρόνο του στο νησί και το Χονγκ Κονγκ ξόδεψε κάποια εκατομμύρια για να αναπτύξει το νησί, ενώ έδωσε δουλειά σε ντόπιους από τα γύρω νησιά.
Οι δυο τους μπορεί να έμεναν στις ΗΠΑ, αλλά έχουν καταγωγή από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Πρωτογνωρίστηκαν στο Auckland της Νέας Ζηλανδίας.
Οι βίλες του νησιού μπορούν επίσης να πωληθούν σε τιμές μεταξύ 600.000 και 1,75 εκατ. δολαρίων. Το σύνολο των εγκαταστάσεων έχει σχεδιαστεί από τη Melita που είναι κατ' επάγγελμα σχεδιάστρια. Χρησιμοποιήθηκαν πολλά ανακυκλώσιμα υλικά όπως ξύλα που έχει ξεβράσει η θάλασσα ή ξύλο από παλιές βάρκες, πέτρα και παλιοσίδερα.