Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Είναι αυτές οι καλοκαιρινές , αυγουστιάτικες ημέρες με τη ζέστη και το γενικό κλίμα διακοπών και χαλάρωσης που τα τζιτζίκια δε βάζουν γλώσσα μέσα τους και η θάλασσα μας καλεί πιο πολύ από κάθε άλλη στιγμή , είναι και ο ήλιος που μας κάνει να θέλουμε να τα αφήσουμε όλα πίσω μας και να απολαύσουμε την πιο ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου . Πού όρεξη για…κουτάλες και…κατσαρόλες; Ποιός μπαίνει στην κουζίνα για να μαγειρέψει ; Δε λέμε όχι ωστόσο σε μια δροσερή σαλάτα που μας δροσίζει και μας χορταίνει με τον καλύτερο τρόπο.
Δείτε την :
Μισό λάχανο iceberg χοντροκομμένο
1 γεμάτη χούφτα ρόκα
1 ντομάτα σε μικρά κομματάκια
1/2 αγγούρι κομμένο κι αυτό σε κομματάκια
1 μέτριο καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές λωρίδες (με το εργαλείο της αποφλοίωσης)
1 μεγάλη κριθαροκουλούρα ολικής άλεσης
1 κ.σ. κάπαρη
100 γρ. cottage cheese
Για τη σως :
7 κ.σ. λάδι
3 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξύδι
1 κ. γλ. μουστάρδα Dijon ή μια ελαφρά πικάντικη μουστάρδα
Αλάτι (περίπου 1/2 κοφτό κ.γλ.)
Εκτέλεση :
Ετοιμάζουμε , πλένουμε και στεγνώνουμε όλα τα λαχανικά . Μουλιάζουμε με λίγο νερό την κριθαροκουλούρα και τη σπάζουμε σε χοντρά κομμάτια . Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σως για λίγα λεπτά σε ένα σέικερ . Τοποθετούμε τα λαχανικά σε μια πιατέλα , σκορπίζουμε από πάνω τη μουλιασμένη και κομματιασμένη κριθαροκουλούρα , την κάπαρη και το cottage cheese σε κουταλιές εδώ κι εκεί . Περιλούζουμε τη σαλάτα με τη σως και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!!!
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty