Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαρίσιες μπριζόλες μαριναρισμένες με κρασί και δεντρολίβανο στα κάρβουνα!

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαρίσιες μπριζόλες μαριναρισμένες με κρασί και δεντρολίβανο στα κάρβουνα!

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Το κάρβουνο είναι μαγικό! Απογειώνει ό,τι κι αν ψήσουμε πάνω….από το ταπεινό κολοκύθι και όλα τα λαχανικά , τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια , μέχρι το ψωμί , τα ψάρια και τα κρεατικά… Εκείνο όμως που κατά τη γνώμη μου απογειώνεται κυριολεκτικά είναι η μοσχαρίσια μπριζόλα… Τη μαρινάρουμε λίγο με κρασί για να μαλακώσει , την αρωματίζουμε με το δεντρολίβανο και την ψήνουμε σωστά ώστε να διατηρηθεί μαλακή και ζουμερή! Η απόλαυση λοιπόν δεν έχει προηγούμενο…..

Ας τις απολαύσουμε :

mosxrisia1
Υλικά:


4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
Λίγο λάδι
1 00 ml. λευκό κρασί
1 κλαράκι δεντρολίβανο
Αλάτι
Λεμόνι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

mosxrisia2mosxrisia3

mosxrisia4mosxarisia5
Εκτέλση:
Πλένουμε και στεγνώνουμε τις μπριζόλες καλά. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι ώστε να χωράνε η μια δίπλα στην άλλη χωρίς να σκεπάζουν ή μια την άλλη. Τις ραντίζουμε με το κρασί να τις λαδώνουμε πολύ καλά. Πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο , τις σκεπάζουμε και τις τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Όταν έρθει η ώρα ανάβουμε τα κάρβουνα , περιμένουμε να πέσει η φωτιά και όταν γίνουν τα κάρβουνα (έχουν ασπρίσει) τα απλώνουμε κάτω από τη σχάρα , βγάζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα (το λαδάκι που έχει μείνει επάνω το θέλουμε ) ΔΕΝ τις αλατίζουμε και τις στρώνουμε πάνω στη σχάρα . Περιμένουμε να πάρουν χρώμα από τη μια μεριά (θέλουν περίπου 10 λεπτά) και μόνο τότε τις γυρίζουμε κι απ' την άλλη και ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΟΝΟ . Αν τις γυρίζουμε και τις ξαναγυρίζουμε το κρέας θα στεγνώσει και δε θα γίνουν οι μπριζόλες μας ζουμερές και νόστιμες. Αφήνουμε άλλη τόση ώρα να ψηθούν κι απ΄την άλλη πλευρά . Όταν έχουν ροδοψηθεί κι από τις δυο μεριές , τις βγάζουμε στην πιατέλα μας , τις αλατίζουμε , τις ραντίζουμε με λεμόνι κατά το γούστο μας και τις απολαμβάνουμε με ψητά λαχανικά ή μαριναρισμένες ψητές πατάτες….ή με σαλάτα χωριάτικη ή οποιαδήποτε άλλη προτιμάμε…
Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές από το Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup
tsoukalas popup