Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Σοκολατένια τάρτα με κρέμα σοκολάτας και κεράσια

Η συνταγή της ημέρας: Σοκολατένια τάρτα με κρέμα σοκολάτας και κεράσια

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Άνοιξη , κεράσια , φρούτα…και μπόλικη σοκολάτα….όλα τα καλά μαζί σε μια τάρτα που ξετρελαίνει όλους όσους τη δοκιμάζουν . Έχει μια βάση κακάο τριφτή και χορταστική και μια γέμιση που θυμίζει σοκολατόπιτα και ανάμεσα σκορπισμένα κερασάκια . Τα κερασάκια μπορεί να είναι φρέσκα ή αποξηραμένα ή γλυκό κομπόστα…το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό κι αν μάλιστα “ενισχύσουμε” το κομμάτι μας με σιρόπι κεράσι ή σοκολάτα τότε η κάθε μπουκιά γίνεται πραγματική απόλαυση…Δείτε τη :

tarta sokolatakerasi1
Υλικά :


Για τη βάση :
120 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
40 γρ. κακάο
Για τη γέμιση :
150 μαργαρίνη
110 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες ή άλλο άρωμα σε υγρό ( εγώ έβαλα άρωμα ρούμι)
150 γρ . αμύγδαλο τριμμένο σε σκόνη
150 γρ κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας
1 χούφτα αποξηραμένα κεράσια ή 1 φλ . τσ. κεράσια κομπόστα ή φρέσκα χωρίς κουκούτσια

tarta sokolatakerasi2tarta sokolatakerasi3tarta sokolatakerasi4
tarta sokolatakerasi5tarta sokolatakerasi6tarta sokolatakerasi7
tarta sokolatakerasi8tarta sokolatakerasi9tarta sokolatakerasi10
Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση : Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο . Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν . Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα άλλο λίγο . Προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού και αναδεύουμε αρχικά με μια σπάτουλα μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι ενώ στο τέλος χτυπάμε για λίγο στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ . Τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο για μια τουλάχιστον ώρα . Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα ή φόρμα 24 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μίγμα για τη βάση . Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να μην κολλάει στα χέρια και απλώνουμε το μίγμα αυτό σε όλη την επιφάνεια της ταρτιέρας και στα τοιχώματα . Όταν την ετοιμάσουμε την τοποθετούμε στο ψυγείο και φτιάχνουμε τότε τη γέμιση : Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν- μαρί ή στα μικροκύματα . Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά και το άρωμα . Όταν αφρατέψουν προσθέτουμε και την αμυγδαλόσκονη και συνεχίζουμε το χτύπημα . Τέλος προσθέτουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να οιμογενοποιηθούν όλα τα υλικά . Αδειάζουμε τότε τη γέμιση μέσα στη βάση που έχουμε ετοιμάσει και προσθέτουμε σκορπίζοντας ομοιόμορφα στην επιφάνεια τα κεράσια . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 40 λεπτά περίπου. Περιμένουμε να κρυώσει , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε , συμπληρώνοντας κεράσια και σιρόπι αν το προτιμάμε ή πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.
Καλή επιτυχία!

Βασισμένη σε συνταγή από το Nηστικό Αρκούδι

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup
tsoukalas popup