Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Eίναι μερικά φαγητά που δε χρειάζονται συστάσεις. . . με το που τα αναφέρεις ο νους πάει αμέσως σε συγκεκριμένες γεύσεις , αρώματα , εικόνες , εποχές...Το μπριάμ για όλους είναι συνώνυμο της λέξης ''καλοκαίρι'' και δε νομίζω πως θα με διαψεύσει κανείς . . .Οι ελιές , το τυρί φέτα και το ζυμωτό ψωμί επιβάλλονται και οι "βούτες" στο αρωματικό λαδάκι του είναι μια απόλαυση...ο δυόσμος και ο μαϊντανός κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε ένα φαγητό -θρύλο που εξακολουθεί να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κουζίνα μας από γιαγιά σε μαμά και πάει λέγοντας...Μιας και φέτος έπιασαν κάτι ξαφνικές και πρόωρες ζέστες η ανάγκη μου για μπριαμάκι ξύπνησε μια ώρα αρχύτερα….
Το έφτιαξα λοιπόν και σας το παρουσιάζω , έτσι απλό , καλοψημένο κι υπέροχο.
Δείτε το :
Yλικά:
4-5 μέτριες πατάτες
3-4 κολοκύθια
1 μεγάλο , ξερό κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
4 φρέσκιες ώριμες ντομάτες
1 πιπεριά ξανθιά (για ελαφρύ άρωμα)
μισό ματσάκι μαϊντανό και λίγα φύλλα δυόσμου
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. τοματοπολτό
Αλάτι και πιπέρι.
Πλένω πολύ σχολαστικά τα λαχανικά (πατάτες , κολοκύθια , πιπεριά και νομάτες ) και τα κόβω σε μικρά κομμάτια , το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ροδέλες και το μαϊντανό και το δυόσμο ψιλοκομμένα. Τοποθετώ όλα τα υλικά της συνταγής μαζί σε ένα ταψί και ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να ενωθούν και να δέσουν μεταξύ τους. Ψήνω για μισή ώρα στους 200οC και μετά χαμηλώνω το φούρνο μου στους 170ο c και ψήνω για τουλάχιστον μια ώρα ακόμα. Ενδιάμεσα ανακατεύω για να ψηθούν ομοιόμορφα όλα τα λαχανικά κι όχι μόνο αυτά που βρίσκονται στο πάνω μέρος του ταψιού.
Περιμένω λίγο να κρυώσει και σερβίρω. . . Συνοδεύω με τυρί φέτα , ελιές και καψαλισμένο ψωμί!
Καλή όρεξη!
Βρείτε περισσότερες συνταγές από το Taste of Life by Betty