Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Πίτσα . . ."η κλασική"

Η συνταγή της ημέρας: Πίτσα . . ."η κλασική"

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Τι εφεύρεση κι αυτή! Ένα αφράτο , τραγανό ζυμάρι και πάνω ό,τι βάζει ο νους . Από χωριάτικο λουκάνικο…μέχρι αντζούγιες , μπρόκολο και πάει λέγοντας . . .. .

Διάβαζα σήμερα για την πίτσα Royale που είναι στ αλήθεια βασιλική αφού περιέχει τα πιο ακριβά υλικά στον κόσμο : Με ζύμη από οργανικό φύλλο κρούστας , καπνιστό σολομό , ελάφι, αστακό μαριναρισμένο σε κονιάκ, παλαιωμένο μπαλσάμικο, προσούτο και χαβιάρι εμποτισμένο σε σαμπάνια. Η πίτσα ολοκληρώνεται με βρώσιμα φύλλα χρυσού 24 Καρατίων και το ατομικό μέγεθος κοστίζει 4.200 δολάρια! ! ! ! !

Εεεεεε όχι δε θα φτιάξουμε τη συγκεκριμένη πίτσα εμείς , εδώ ... θα φτιάξουμε μια απλή πίτσα με τα γνωστά και αγαπημένα υλικά . Γι' αυτό και την ονόμασα ''κλασική''. . . Ας προσγειωθούμε και ας ξεκινήσουμε:

pitsa klasiki1

Υλικά: για δυο μεγάλα ταψιά (του φούρνου) ή 3 στρογγυλές Νο 32

1 δόση ζύμη για πίτσα

4 κ.σ. τοματοπολπτό διπλής συμπύκνωσης

500γρ. (τουλάχιστον) ποικιλία κίτρινων τυριών (κασέρι , γραβιέρα , ένταμ , ρεγκάτο )

500γρ. λευκά , φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες

200γρ. τετράγωνη πάριζα (ή άλλο αλλαντικό ) κομμένη σε χοντρές λωρίδες

6 φέτες μπέικον

1 πιπεριά κομμένη σε λωρίδες

1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε φέτες

Λάδι , αλάτι , πιπέρι , ρίγανη.

pitsa klasiki2pitsa klasiki3

pitsa klasiki4pitsa klasiki5

Εκτέλεση:

-Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας σύμφωνα με τη βασική συνταγή ζύμη για πίτσα .

-Λαδώνουμε καλά τα ταψιά μας…

-Μοιράζουμε το ζυμάρι σε ανάλογα κομμάτια και το στρώνουμε στα ταψιά που έχουμε ετοιμάσει!

-Απλώνουμε τον τοματοπολτό πάνω έτσι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια της ζύμης και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά

-Από πάνω απλώνουμε την πάριζα ή όποιο αλλαντικό έχουμε επιλέξει και μετά τα μανιτάρια (κρατάμε μια χούφτα μόνο για το τελείωμα)

-Στη συνέχεια καλύπτουμε με τα τυριά και απλώνουμε πάνω τους το μπέικον

-Τελειώνουμε με τις πιπεριές τα υπόλοιπα μανιτάρια και την ντομάτα

-Αλατοπιπερώνουμε άλλο λίγο και τέλος ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ρίγανη κυρίως πάνω στην ντοματούλα μας για να την βοηθήσουμε να ψηθεί (κι όχι να βράσει)…..

-Ψήνουμε στους 220ο για 15 λεπτά περίπου , μέχρι να ξεροψηθεί και να ξεκολλάει από το ταψί

Περιμένουμε λίγο να κρυώσει και την απολαμβάνουμε…..με το χέρι!

Σημείωση: Καλό είναι , αν δε θέλουμε να φορτωθούμε με θερμίδες και λιπαρά , να αντικαταστήσουμε τα τυριά και τα αλλαντικά με αυτά των χαμηλών λιπαρών…Το αποτέλεσμα , πιστέψτε με , είναι εξ ίσου απολαυστικό!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup
tsoukalas popup