Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Σουφλέ λαχανικών

Η συνταγή της ημέρας: Σουφλέ λαχανικών

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Υπέροχο , απλό κι εύκολο είναι το σημερινό πιάτο . Το φτιάχνω χρόνια και το αγαπάμε πολύ . Περιέχει ψητά λαχανικά , τυριά και μια αφράτη κρέμα με αυγά , γάλα και καλαμποκάλευρο…τόσο απλά! Είναι ένα καλοκαιρινό φαγάκι που η γεύση του κερδίζει και φαντάζει μοναδικός μεζές στο τραπέζι συνοδευόμενος με μια παγωμένη μπύρα ή σαν κολαστιό αμέσως μετά το μπάνιο στη θάλασσα…Έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι οι μπαξέδες μας είναι γεμάτοι κολοκυθάκια , μελιτζάνες , πιπεριές και τα αρώματά τους και οι γεύσεις τους κατακλύζουν την κουζίνα μας κάθε τέτοια εποχή . Τα απολαμβάνουμε λοιπόν με το παραπάνω και τα μαγειρεύουμε με αγάπη και μεράκι.

soyfle laxanikon1
Υλικά :


3 μελιτζάνες φλάσκες
3 κολοκύθια
3-4 πατάτες
2 πιπεριές
1 ξερό κρεμμύδι
4 αυγά
4-5 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
3 κ.σ. καλαμποκάλευρο
1 κεσεδακι γιαούρτι
1 φλ. καφέ γάλα (περίπου 80 ml.)
200 γρ. τυρί φέτα
1 χούφτα τριμμένη γραβιέρα ή άλλο κίτρινο τυρί
Αλάτι και πιπέρι
Λάδι για το ψήσιμο των λαχανικών

soyfle laxanikon2soyfle laxanikon3

soyfle laxanikon4soyfle laxanikon5

soyfle laxanikon6soyfle laxanikon7

soyfle laxanikon8soyfle laxanikon9

Εκτέλεση :
Πλένουμε τα λαχανικά (μελιτζάνες , κολοκύθια , πιπεριές , πατάτες και κρεμμύδια) , τα καθαρίζουμε , τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες . Τα αλατίζουμε , τα ραντίζουμε με μπόλικο λάδι και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα . Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο για μισή ώρα περίπου , μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν . Τα μεταφέρουμε τότε σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή πυρέξ (20x30) αφού το λαδώσουμε . Ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι , τη φρέσκια ρίγανη και χοντροτρίβουμε με τα χέρια μας τη φέτα σκορπίζοντάς τη σε όλη την επιφάνεια.
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα αυγά , το γιαούρτι , το γάλα , το καλαμποκάλευρο , λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά . Περιλούζουμε τότε τα λαχανικά με αυτό το μίγμα και σκορπίζουμε στην επιφάνεια την τριμμένη γραβιέρα…Ψήνουμε στους 180ο μέχρι να αφατέψει το σουφλέ και να κάνει μια ροδοψημένη κρούστα .
Μόλις κρυώσει ελαφρά , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup
tsoukalas popup