Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Η φράουλα για μένα είναι ένα μικρό θαύμα και το αποδεικνύει με το ρουμπινένιο χρώμα της , με το υπέροχο άρωμά της και με την τεράστια διατροφική της αξία! Όσο υπάρχουν φράουλες και είναι η εποχή τους εγώ θα τις τιμώ δεόντως…. Φτιάχνω τούρτες και άλλα γλυκά ψυγείου , σως φράουλας , κεκάκια με φράουλες , τάρτα με κρέμα φράουλας...Τέλος φτιάχνω και μαρμελάδα για να την απολαμβάνουμε για όσο περισσότερο καιρό γίνεται με το τσουρεκάκι μας , με το παξιμάδι μας , με το γιαούρτι μας και καμιά φορά και σκέτη κρυφά-κρυφά με το κουταλάκι!
Yλικά:
500 γρ. φράουλες (καθαρό βάρος)
450 γρ.ζάχαρη
1 βανίλια
Χυμό από μισό λεμόνι
Πλένουμε τις φράουλες πολύ σχολαστικά και κόβουμε τα κοτσανάκια τους. Κόβουμε τις μικρότερες στα δύο και τις μεγαλύτερες στα τρία ή στα τέσσερα και τις βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού . Ανακατεύουμε και περιμένουμε μισή ώρα. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά , στην αρχή δυνατά. Τα πρώτα πέντε λεπτά στεκόμαστε πάνω απ' την κατσαρόλα , ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε διαρκώς. Μετά χαμηλώνουμε στη μέτρια θερμοκρασία και αφήνουμε τη μαρμελάδα να βράσει για περίπου 20-25 λεπτά . Όταν αρχίσει να δένει ρίχνουμε και τη βανίλια. Αποσύρουμε από την εστία και σκεπάζουμε με πετσέτα. Αν την επόμενη μέρα δούμε ότι χρειάζεται ακόμα λίγο δέσιμο , βράζουμε για λίγα λεπτά ακόμα….
Τοποθετούμε σε καθαρό , γυάλινο βάζο. Προσοχή….καμιά φορά μας ξεγελάει όταν είναι ζεστή ακόμα και νομίζουμε ότι δεν είναι σωστά δεμένη… Όταν παγώσει στέκεται καλύτερα!!!
Και μια ιδέα: Σε περίπτωση ξαφνικής…απογευματινής λιγούρας παίρνουμε 2-3 μπισκοτάκια petit beurre , απλώνουμε πάνω λίγο τυρί κρέμα , μια κουταλιά μαρμελάδα και απολαμβάνουμε!!!….. ;)
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty