Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Από τη μια είναι τα κεράσια , αυτά τα ζουμερά , υπέροχα , κατακόκκινα φρουτάκια που περιμένουμε πώς και πώς να κάνουν την εμφάνισή τους και να τα απολαύσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε μιας και η εποχή που ευδοκιμούν είναι σχετικά περιορισμένη κι από την άλλη είναι αυτή η υπέροχη , παραδοσιακή , γαλλική συνταγή που θυμίζει κάτι από γαλατόπιτα με φρούτα . Πρόκειται για μια παραδοσιακή κατασκευή , κάτι σαν ψητή κρέμα η οποία παίρνει χρώμα και άρωμα , γλύκα και χυμούς από τα ζουμερά , φρέσκα κεράσια που ξεφυτρώνουν ομοιόμορφα και φανταχτερά από μέσα της…Κατά τ’ άλλα , είναι τόσο απλή που γίνεται λατρεία…Φυσικά μπορούμε να τη φτιάξουμε και με άλλα φρούτα (φράουλες , βερύκοκα κλπ.) αλλά η αυθεντική πρόταση είναι αυτή με τα λατρεμένα μας κεράσια…
4 αυγά
1 φλ.τσ. φαρίνα κοκ.
1 φλ. τσ. ζάχαρη
2 φλ. τσ. φρέσκο γάλα
2 φλ. τσ. κρέμα γάλακτος
500 γρ. κεράσια
2 βανίλιες
Λίγο λάδι για το ταψί
Μπόλικη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση :
Πλένουμε τα κεράσια , τα στεγνώνουμε και τα καθαρίζουμε από τα κουκούτσια τους (πολλοί ισχυρίζονται ότι δεν πρέπει να αφαιρούμε τα κουκούτσια αφού κι αυτά κατά το ψήσιμο δίνουν υπέροχους , μοναδικούς χυμούς ). Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα . Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ενώνουμε κι αυτά με το σύρμα μέχρι να πετύχουμε ένα υγρό , ομοιογενές μίγμα .
Λαδώνουμε ένα ταψάκι 26εκ.και αραδιάζουμε σε όλη την επιφάνειά του τα κεράσια . Αδειάζουμε με προσοχή από πάνω το μίγμα που ετοιμάσαμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο , για 45-50 λεπτά μέχρι να “ σφίξει” το γλυκό και να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Περιμένουμε να κρυώσει αρκετά (αν το πειράξουμε όσο είναι ζεστό θα μας διαλυθεί) , το πασπαλίζουμε με άχνη , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty