Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Γλυκό ψυγείου με μπισκότα σαν τούρτα

Η συνταγή της ημέρας: Γλυκό ψυγείου με μπισκότα σαν τούρτα

Μια συτναγή από το Taste of Life by Betty

Είναι αλήθεια , το καλοκαιράκι μας χτύπησε την πόρτα για τα καλά . Οι καλοκαιρινές συνήθειες “ξεφυτρώνουν” η μια μετά την άλλη…μπανάκια , βόλτες στη θάλασσα , βραδάκια στο μπαλκόνι ή την αυλή μέχρι αργά , φρούτα , παγωτά και βέβαια το αξεπέραστο γλυκό ψυγείου . Από το δικό μας σπίτι τουλάχιστον , το γλυκό ψυγείου σε όλες του τις εκδοχές δεν έλειπε ποτέ…όταν έβλεπα στον πάγκο της κουζίνας της μητέρας μου το χαρακτηριστικό κόκκινο , παραλληλόγραμμο “τάπερ” έλεγα : “ήρθε το καλοκαίρι”
Δείτε το :

mpiskoto toyrta1
Υλικά :

1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ σπασμένα στα 2-4
4 φλ. τσ. γάλα
250 γρ. μαργαρίνη
8 κουταλιές σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
60 γρ. κουβερτούρα
1 κουτί Morfat creamy φυτική σαντιγύ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Νιφάδες κουβερτούρας , τριμμένα μπισκότα και τριμμένους ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα

mpiskoto toyrta2mpiskoto toyrta3
mpiskoto toyrta4mpiskoto toyrta5
mpiskoto toyrta6mpiskoto toyrta7
mpiskoto toyrta8mpiskoto toyrta9
mpiskoto toyrta10mpiskoto toyrta11
mpiskoto toyrta12mpiskoto toyrta13

Εκτέλεση :

Τοποθετούμε τα σπασμένα μπισκότα σε παραλληλόγραμμο σκεύος ή ταψάκι ή πυρέξ (23x33) και το αφήνουμε κατά μέρος . Τοποθετούμε το γάλα σε μια κατσαρόλα , σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε το κορν φλάουρ , ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα ώστε να διαλυθεί πριν προλάβει να ζεσταθεί πολύ το γάλα και σβωλιάσει . Συνεχίζοντας το ανακάτεμα , προσθέτουμε σταδιακά , τη μαργαρίνη , τη ζάχαρη και την κουβερτούρα . Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να δούμε ότι η κρέμα γίνεται λεία , βελούδινη και πηχτή . Εν ανάγκη στο τέλος για να πήξει η κρέμα δυναμώνουμε για πολύ λίγο τη φωτιά και δεν αφήνουμε να πάρει πάνω από δυο βράσεις . Αποσύρουμε από την εστία και αδειάζουμε αμέσως το περιεγχόμενο της κατσαρόλας πάνω στα σπασμένα μπισκότα . Περιμένουμε να κρυώσει! Χτυπάμε τότε στο μίξερ χειρός τη Morfat μέχρι να αφρατέψει για 5 λεπτά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο με σταθερή ροή μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη , βελούδινη λευκή κρέμα . Αδειάζουμε την κρέμα στο σκεύος , πάνω από τα μπισκότα με τη σοκολατένια κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Γαρνίρουμε με νιφάδες σοκολάτας , τριμμένα μπισκότα , τριμμένους ξηρούς καρπούς και τοποθετούμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να παγώσει καλά! Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε .
Καλή επιτυχία!
Βασισμένο σε συνταγή από το blog : Betty’s cuisine! Ευχαριστώ πολύ τη φίλη και συνονόματη Μπέττυ για τις ωραίες συνταγές της και την πολύτιμη βοήθειά της...

Βρείτε περισσότερες συνταγές από το Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup
tsoukalas popup