Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Πατατόπιτα με ζαμπόν και τυρί

Η συνταγή της ημέρας: Πατατόπιτα με ζαμπόν και τυρί

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Όταν φτιάχνω μια πίτα και ανακαλύπτω καινούριους συνδυασμούς υλικών να κλείσω μέσα της , είμαι ενθουσιασμένη . Τελικά οι δυνατότητες που μας δίνει η “πίτα” είναι ανεξάντλητες . Η συγκεκριμένη είναι μια απλή και ταπεινή πιτούλα χωρίς φύλλο , με κρούστα φρυγανιάς , λαχανικά ανάμεσα στα οποία και βρασμένες πατάτες , αλλαντικά και τυριά . Όλα αυτά κάνουν τη γεύση της πολύ ενδιαφέρουσα , την υφή της αφράτη και την κατασκευή της ευχάριστη ! Θα μπορούσε να ονομάζεται ζαμπονοτυρόπιτα με λαχανικά , αλλά κατά τη γνώμη μου η πατάτα είναι αυτή που τη χαρακτηρίζει και κάνει τη διαφορά .
Ας τη δούμε κι ας τη φτιάξουμε :

patatopita1
Υλικά :


5 μέτριες πατάτες (περίπου 1 κιλό ακαθάριστες)
2-3 μέτρια καλοκυθάκια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
120 γρ. φιλέτο γαλοπούλας ή χοιρινό καπνιστό
200 γρ. τυριά (φέτα και κασέρι )
5 αυγά
600 ml φρέσκο γάλα
100 ml λάδι
220 γρ. αλέυρι γ.ο.χ.
Μια χούφτα ψιλοκομμένο άνιθο
Αλάτι και πιπέρι
6-7 μικρές φρυγανιές τριμμένες και λίγο ακόμα λάδι

patatopita3patatopita4
patatopita5patatopita6
patatopita7patatopita8
patatopita9patatopita10
Εκτέλεση :

-Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 40 λεπτά περίπου . Τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπωλ . Τις λιώνουμε με το πιρούνι (αφήνουμε και μερικά κομματάκια εδώ κι εκεί) . Προσθέτουμε στη συνέχεια τα κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού , τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα , το ζαμπόν σε κομματάκια και τα τυριά χοντροτριμμένα . Προσθέτουμε στη συνέχεια τον άνιθο και αλατοπιπερώνουμε .
-Σε ένα δεύτερο μπωλ ρίχνουμε το λάδι , το γάλα και τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα . Όταν έχουν ενωθεί εντελώς προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν αραιό χιλό . (Μπορεί να μείνουν κάποια μικρά σβωλάκια , δεν πειράζει) . Προσθέτουμε τότε το χιλό αυτό στη λεκάνη με τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε καλά .
-Πασπαλίζουμε ένα ταψί 30x35 με τη μισή τριμμένη φρυγανιά και ραντίζουμε με ελαιόλαδο . Αδειάζουμε μέσα το μίγμα της πίτας και φροντίζουμε να απλωθεί ομοιόμορφα . Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη τριμμένη φρυγανιά και ραντίζουμε με λίγο λάδι ακόμα . Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο , στους 190ο , στην κάτω σχάρα για 50 λεπτά περίπου , μέχρι να ροδοψηθεί . Περιμένουμε λίγο να κρυώσει , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία .

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup
tsoukalas popup