Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Τηγανίτες με κολοκύθι (φούρνου)

Η συνταγή της ημέρας: Τηγανίτες με κολοκύθι (φούρνου)

Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty

Αυτή η συνταγή είναι η διαιτητική και άπαχη εκδοχή του αμαρτωλού αλλά κατά τα άλλα θεϊκού και πεντανόστιμου κολοκυθοκεφτέ.

Είναι απολαυστκοί οι κολοκυθοκεφτέδες , δε λέω , αλλά με τόσα κολοκύθια που περνούν απ' τα χέρια μας όλο το καλοκαίρι , πρέπει να σκαρφιστούμε έναν τρόπο να απολαμβάνουμε το μεζεδάκι μας χωρίς τύψεις . Η συγκεκριμένη συνταγή έχει όλα τα υλικά που δίνουν αυτή την υπέροχη γεύση αλλά δεν έχει....τις θερμίδες του τηγανιού . Καλό είναι να προσπαθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο για την υγιεινή διατροφή και τις πιο ελαφρές μαγειρικές κατασκευές .

Δείτε τις τηγανίτες :

kolokythotyganites4

Yλικά

3 μεγάλα κολοκύθια (περίπου 1 κιλό)

2 αυγά

10 κ.σ. λάδι

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσσα

μισό ματσάκι άνιθο πολύ ψιλοκομμένο

μισό ματσάκι δυόσμο πολύ ψιλοκομμένο κι αυτό

2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

200 γρ. φέτα χοντροτριμμένη με τα χέρια (μπορούμε να επιλέξουμε ένα λευκό τυρί χαμηλών λιπαρών)

Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του τόσο ώστε να στέκεται η ζύμη σαν πηχτός χυλός (ενδεικτικά αναφέρω 2 κούπες περίπου)

Αλάτι και πιπέρι

kolokythotyganites3 kolokythotyganites2 kolokythotyganites1
Εκτέλεση:

Πλένουμε τα κολοκύθια πολύ καλά , τα τρίβουμε με το τρίφτη του κρεμμυδιού , τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για μισή ώρα έτσι ώστε να αφυδατωθούν . Τα στίβουμε με τις χούφτες , με όλη μας τη δύναμη , όσο μπορούμε περισσότερο (τα θέλουμε στεγνά) και τα μεταφέρουμε σε μια λεκάνη. Εκεί προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο τα αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη . Προθερμαίνουμε το φούρνο μου στους 250ο και στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί. Όταν ο φούρνος είναι έτοιμος βάζουμε στο ταψί κουταλιές της σούπας από το μίγμα (αραιά μεταξύ τους) και το ρίχνουμε αμέσως μέσα (μια θέση πιο κάτω από τη μέση) . Σκοπός είναι να καίει καλά ο φούρνος ώστε να σταθούν αμέσως και να μην απλώσουν . Όταν ροδίσουν είναι έτοιμα! Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει όλο το μίγμα…

Οι τηγανίτες είναι έτοιμες , νόστιμες και …..διαιτητικές!! ;)

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup
tsoukalas popup