Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Αυτό το πιάτο έχει ένα σωρό πλεονεκτήματα. Εκφράζει απόλυτα τη μεσογειακή διατροφή , περιέχει τους θησαυρούς της ελληνικής γης με βασιλιά το ελαιόλαδο , είναι πεντανόστιμο , υγιεινότατο , ετοιμάζεται σε 5 λεπτά , αντικαθιστά άνετα ένα πλήρες γεύμα , συνοδεύει καταπληκτικά το ούζο ή το κρασάκι μας , μυρίζει καλοκαίρι , κλείνει μέσα του όλη την Κρήτη…τόσο αλπό και τόσο μεγάλο παράλληλα….σαν το νησί αυτό που τόσο θαυμάζω!
Δείτε τη :
Υλικά:
2 μεγάλα , σιταρένια κριθαροκούλουρα
2-3 μεγάλες , ώριμες ντομάτες
3-4 κ.σ. ξινομυζήθρα Κρήτης
2 κ.σ. κάππαρη
2 κ.σ. μαύρες ελιές σε ροδέλες
Αλάτι , λίγο ξύδι , ρίγανη….
…και μπόλικο ελαιόλαδο!
Βρέχουμε για μια στιγμή τα κριθαροκούλουρα με νερό και τα τοποθετούμε στο πιάτο μας . Θέλουμε να μαλακώσουν λίγο αλλά όχι να λιώσουν και να διαλυθούν. Τρίβουμε τη ντομάτα στον τρίφτη του κρεμμυδιού και ετοιμάζουμε όλα μας τα υλικά. Τα υγρά της τριμμένης ντομάτας τα παίρνουμε με ένα κουτάλι και βρέχουμε μ' αυτά τα παξιμάδια μας , ραντίζουμε και με λίγο ξύδι. (Γι' αυτό δε χρειάζεται να τα βρέξουμε πολύ με το νερό). Στη συνέχεια αδειάζουμε πάνω την τριμμένη ντομάτα , αλατίζουμε , σκορπίζουμε από πάνω την ξινομυζήθρα , την κάππαρη και τις ελιές , πασπαλίζουμε με τη ρίγανη , και τελειώνουμε περιλούζοντας το πιάτο μας με μπόλικο ελαιόλαδο!!!
Καλή σας όρεξη… :)
Βρείτε περισσότερες συνταγές από το Taste of Life by Betty