Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Τυρόπιτα με πράσα

Η συνταγή της ημέρας: Τυρόπιτα με πράσα

Τις προάλλες μου έκαναν ένα καταπληκτικό δώρο : Μια μεγάλη , ξύλινη σανίδα ζυμώματος αγορασμένη από το χωριό Λαγκάδια Αρκαδίας το οποίο φημίζεται για την ομορφιά του και τη γραφικότητά του αλλά και για τα παραδοσιακά του είδη : προϊόντα που παράγει η περιοχή και φυσικά τις ξύλινες κατασκευές του…πινακωτές , δίσκους , κανάτες , βάσεις κοπής και ζυμώματος…κ.λ.π….Όταν πήρα τη σανίδα στα χέρια μου , χωρίς να αργοπορήσω καθόλου έκανα μια έρευνα στα ντουλάπια και στο ψυγείο… Αλευράκι και λαδάκι είχα , λίγα πράσα , λίγα αυγά και λίγο τυρί φέτα…δεν ήθελε και πολλή σκέψη: Η τυρόπιτα με πράσο δρομολογήθηκε αυτοστιγμή και μετά από μια-δυο ώρες ήταν στο πιάτο μας…

Δείτε την :

prasotyropita1
Υλικά :


1 δόση ζυμαρένιο φύλλο για πίτες
6 πράσα
6-8 κ.σ. λάδι
400 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένη με τα χέρια
2 μεγάλα ή 3 μικρά αυγά χτυπημένα
1 χούφτα ψιλοκομμένο άνιθο
2 κ. σ. πλιγούρι
Πιπέρι μπόλικο και λίγο αλάτι
Επιπλέον λάδι για το ταψί

prasotyropita2prasotyropita3
prasotyropita4prasotyropita5
prasotyropita6prasotyropita7
prasotyropita8prasotyropita9
prasotyropita10prasotyropita11

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε το ζυμαρένιο φύλλο σύμφωνα με τη βασική συνταγή . Παράλληλα αφού καθαρίσουμε , πλύνουμε και ψιλοκόψουμε τα πράσα τα ζεματίζουμε για 2-3 λεπτά και τα στραγγίζουμε καλά! Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σωτάρουμε τα πράσα μέχρι να μαραθούν και να μοσχομυρίσουν . Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσουν ελαφρά . Τότε αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε το τυρί , τα χτυπημένα αυγά , τον άνιθο και το πλιγούρι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι . Στρώνουμε το ένα φύλλο (φροντίζουμε να είναι πιο μεγάλο) σε καλά λαδωμένο ταψί Νο30-32 ανεβάζοντάς το και στα πλάγια . Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση , σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε με τα πλαϊνά που προεξέχουν στριφογυρίζοντάς τα!
Χαράζουμε την πίτα , τη ραντίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο και την ψήνουμε για μία ώρα , στην κάτω σχάρα , στους 200ο μέχρι να ροδοψηθεί .
Περιμένουμε να κρυώσει λιγάκι , την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!

Σημ. : Τη συνταγή για το φύλλο τη βρίσκουμε αν κάνουμε κλικ στα υλικά , στη φράση "1 δόση ζυμαρένιο φύλλο για πίτες" με τα έντονα , μαύρα γράμματα και στην εκτέλεση.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup
tsoukalas popup