Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Χαλβάς σεμιφρέντο με φράουλες

Η συνταγή της ημέρας: Χαλβάς σεμιφρέντο με φράουλες

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Σ’ αυτό το υπέροχο , ελαφρύ , απολαυστικό , διαιτητικό και οικονομικό γλυκό ενώνονται δύο μεγάλα ονόματα : της Ελένης Ψυχούλη που το έφτιαξε και της Ντίνας Νικολάου που έδωσε τη συνταγή! Είναι ομολογουμένως ένα αφοπλιστικά απλό γλυκό αλλά η εμφάνισή του είναι εκπληκτική και η γεύση του διακρητική , φραουλένια , δροσερή και ελαφριά . Είναι ένας παγωμένο χαλβάς με γάλα , σιμιγδάλι και την επίγευση της φράουλας να βάζει την τελευταία πινελιά σε ένα γλυκό ιδανικό για τραπέζια που στο τέλος αναζητάμε κάτι ελαφρύ για να κλείσει το γέυμα…
Δείτε το :

semifrento1
Υλικά :


1 λίτρο φρέσκο γάλα
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.σ. λικέρ φράουλα ή λικέρ μαστίχα
400 γρ. φράουλες φρέσκες , ώριμες
2 κ.σ. (γεμάτες) μαρμελάδα φράουλα
Αμύγδαλο φιλέ , καβουρδισμένο για το γαρνίρισμα

semifrento2semifrento3semifrento4
semifrento5semifrento6semifrento7
semifrento8semifrento9semifrento10
Εκτέλεση :

-Βρέχουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και την στρώνουμε με μεμβράνη , αφήνοντας τη μεμβράνη να προεξέχει για να καλύψουμε στο τέλος το γλυκό.

-Κόβουμε τόσες φράουλες σε φετάκια ώστε να καλύψουμε μια στρώση στον πάτο της φόρμας και όλες τις υπόλοιπες σε κυβάκια.

-Απλώνουμε με προσοχή τη μαρμελάδα στη βάση της φόρμας κι από πάνω βάζουμε τις φράουλες σε φετάκια.

-Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε για να διαλυθεί και μόλις ζεσταθεί πολύ καλά , ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να δέσει πολύ καλά . Προσθέτουμε τότε το λικέρ στην κρέμα και ανακατεύουμε άλλο λίγο .

-Περιμένουμε μέχρι να γίνει χλιαρή και ενσωματώνουμε στην κρέμα τις φράουλες - κυβάκια.

-Στρώνουμε την κρέμα πάνω στις φράουλες που έχουμε στρώσει στη φόρμα. Σκεπάζουμε με τη μεμβράνη που προεξέχει κι αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει 4-5 ώρες στο ψυγείο.

-Ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας το γλυκό σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.

Καλή επιτυχία!!!

Πηγή : Χαλβάς σεμιφρέντο με φράουλες από Το πιρούνι της Ελένης Ψυχούλη.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup
tsoukalas popup