Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Πολύ εντυπωσιακή και κυρίως πολύ νόστιμη η συγκεκριμένη πίτα, γίνεται τόσο αφράτη και λαχταριστή που δεν ησυχάζει κανείς αν δεν αδειάσει το ταψί . Πρόκειται για μια κλασική συνταγή , τη βρήκα στο καταπληκτικό site Μαγειρικές διαδρομές και μου άρεσε πολύ... Δοκίμασα ωστόσο μια πιο....''light'' εκδοχή της για λόγους δίαιτας και πιστέψτε με δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την αυθεντική....φυσικά μπορούμε να φέρουμε τη συνταγή αυτή στα μέτρα και τα γούστα μας και να χρησιμοποιήσουμε ό,τι υλικά και όποια είδη τυριών προτιμάμε...
Δείτε την :
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο καταϊφι
200γρ. φέτα (διαλέγουμε με χαμηλά λιπαρά , αν θέλουμε)
200γρ. γραβιέρα με 12% λιπαρά
200γρ. κασέρι με 10% λιπαρά
200γρ. τυρί καπνιστό (Βερμίου ή κάποιο αντίστοιχο με χαμηλά λιπαρά)
150γρ. μαργαρίνη ( εγώ προτιμώ αυτές που έχουν ελαιόλαδο)
4 αυγά +2 ασπράδια
1 λίτρο γάλα
Πιπέρι
Aνοίγουμε το καταϊφι και το ξάνουμε πάρα πολύ καλά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί (το μεγάλο του φούρνου) , τοποθετούμε πάνω τη μισή ποσότητα φύλλου και ραντίζουμε με τη μισή ποσότητα λιωμένης μαργαρίνης. Έχουμε τρίψει κι ανακατέψει όλα μας τα τυριά και τα τοποθετούμε στο ταψί . Πιπερώνουμε κατά βούληση. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο και ραντίζουμε με την υπόλοιπη μαργαρίνη. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αυγά με το γάλα και περιλούζουμε όλη την πίτα ομοιόμορφα . Τοποθετούμε στο ψυγείο για 8 ώρες (για να έχει φουσκώσει κι αφρατέψει πολύ καλά το φύλλο) . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδοψηθεί η πίτα!
-Αν θέλουμε να ψήσουμε την πίτα αυτή για βράδυ, την ετοιμάζουμε από το πρωί και την αφήνουμε στο ψυγείο να περιμένει….αν πάλι τη θέλουμε για μεσημέρι , την ετοιμάζουμε αποβραδίς.
-Αν πάλι θέλουμε μια πιο μικρή πίτα αλλά έχουμε ξεπαγώσει ολόκληρη τη συσκευασία καταϊφιού μπορούμε να κάνουμε τη μισή δόση τυρόπιτας και με το άλλο μισό καταϊφι να κάνουμε ένα ωραιότατο εκμέκ καταϊφι!
Βρείτε περισσότερες συνταγές από το Taste of Life by Betty