Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Αγαπημένη σαλάτα με δυνατή γεύση, με χρώματα και αντιθέσεις που ομορφαίνουν το τραπέζι μας αλλά και συγκινούν τον ουρανίσκο μας. Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει μ’ αυτό το πραγματικά καταπληκτικό υλικό , αλλά όπου βάλει το”χεράκι" της κερδίζει τις εντυπώσεις . Πρόκειται για την πιπεριά Φλωρίνης που δεσπόζει χωρίς όμως να σκεπάζει τις υπόλοιπες γεύσεις , χωρίς να υποβαθμίζει τη σάλτσα που την περιλούζει , ή τη γραβιέρα που τη συνοδεύει… μια σαλάτα η οποία μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό , ελαφρύ γεύμα από μόνη της αλλά και να στολίζει ένα Κυριακάτικο ή ένα γιορτινό τραπέζι…
Δείτε τη :
200 γρ. ανάμικτα , πράσινα σαλατικά
2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές στη σχάρα
1 χούφτα νιφάδες γραβιέρα Κρήτης
1 κ.σ. ηλιόσπορους ή άλλους ξηρούς καρπούς
Για τη σως:
8 κ.σ. λάδι
4 κ.σ. λευκό , βαλσαμικό ξύδι
1 κ.γλ. πετιμέζι
1 κ.γλ. μέλι
Αλάτι
Εκτέλεση :
Ετοιμάζουμε τις πιπεριές σύμφωνα με τη συνταγή και τις κόβουμε σε λεπτές ή πιο παχιές λωρίδες . Πλένουμε όλα τα σαλατικά και τα σταγνώνουμε πολύ καλά . Ετοιμάζουμε τη σως χτυπώντας σε σέικερ όλα τα υλικά μαζί (και το αλάτι) . Τοποθετούμε τα σαλατικά στην πιατέλα , αραδιάζουμε πάνω τις ψητές πιπεριές και τις νιφάδες γραβιέρας και περιλούζουμε ομοιόμορφα με τη σως . Τέλος σκορπίζουμε τους ξηρούς καρπούς και σερβίρουμε .
Καλή όρεξη!
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty