Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Μεσογειακή μακαρονάδα

Η συνταγή της ημέρας: Μεσογειακή μακαρονάδα

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Πολλές φορές έχω την αίσθηση ότι ζούμε στον πιο ευλογημένο τόπο , όπου η γη μας , τα χωράφια μας χαρίζουν απλόχερα ένα σωρό αγαθά : Κηπευτικά , λαχανικά , φρούτα , χορταρικά , περιβολίσια , όσπρια και βέβαια τον ανυπέβλητο , ευλογημένο καρπό της ελιάς και το παράγωγό της , το ελαιόλαδο…Όλες οι έρευνες , όλες οι μελέτες αλλά και η απλή γνώση χωρίς επιστημονικές ερμηνείες και αποδείξεις δηλώνουν ότι η μεσογειακή διατροφή είναι η πιο πλήρης και χαρίζει υγεία , μακροζωΐα και ευεξία. Το πιάτο που φτιάχνουμε σήμερα κλείνει μέσα όλα τα παραπάνω και μας φτιάχνει τη διάθεση μόνο και μόνο από τη χρωματική του σύνθεση…όσο για τη γεύση ; δυνατή και εκρηκτική…σαν τη Μεσόγειο…

mesogeiakh makaronada1
Υλικά :


500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
10-12 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για τα ζυμαρικά
4-5 μεγάλες σφιχτές ντομάτες
1 μεγάλο , ξερό κρεμμύδι σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
1 ματσάκι μυρωδικά (μαϊντανό , δυόσμο , βασιλικό , φρέσκια ρίγανη και θυμάρι)
Αλάτι και πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Μια χούφτα κάππαρη
Τυρί φέτα (χοντοτριμμένη με το χέρι)

mesogeiakh makaronada2mesogeiakh makaronada3mesogeiakh makaronada4mesogeiakh makaronada5mesogeiakh makaronada6mesogeiakh makaronada7


Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας .
Σε απλωτό σκεύος ή βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι . Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να μαραθεί και να ροδίσει ελαφρά . Κόβουμε τις ντομάτες σε καρέ και τις προσθέτουμε με όλα τους τα υγρά στο τηγάνι . Προσθέτουμε και την πιπεριά , ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία για 10 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά της ντομάτας . Δε θέλουμε τη σάλτσα στεγνή και καραμελωμένη αλλά φρέσκια , ζωντανή , δροσερή και ανάλαφρη . Στις τελευταίες βράσεις προσθέτουμε και τα μυρωδικά . Στο μεταξύ έχουν βράσει τα ζυμαρικά , τα σουρώνουμε , τα ραντίζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο για να μην κολλάνε . Από εδώ και πέρα ή ενώνουμε τα ζυμαρικά με το περιεγχόμενο του τηγανιού ή σερβίρουμε τα ζυμαρικά στο πιάτο και τα περιλούζουμε με τη μεσογειακή σάλτσα . Σκορπίζουμε κάππαρη εδώ κι εκεί και συμπληρώνουμε με μια γενναία δόση τυρί φέτα και λίγο ακόμα πιπέρι.
Σημ. : Το μίγμα μυρωδικών το θεωρώ απαραίτητο!
Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup
tsoukalas popup