Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Αν άρχιζα και πάλι να γράφω για το πόσο χρήσιμα είναι τα ρεβύθια στον οργανισμό μας και για το τί προσφέρει ο σολομός με τα Ω-3 λιπαρά….θα ήμουν τουλάχιστον βαρετή. Αν σας γράψω όμως για μια σαλάτα με υπέροχη λεμονάτη γεύση που σε γεμίζει αρώματα και χυμούς από την πρώτη πιρουνιά και κάνει το ουρανίσκο να ευφραίνεται από το συνδυασμό του σολομού με τον άνιθο την κάππαρη και την διακριτική γεύση του ρεβυθιού….προσθέτοντας και τη χρωματική πανδαισία του πιάτου αυτού , νομίζω πως σας πείθω άνετα να την δοκιμάσετε!
Δείτε τη :
Υλικά:
300 γρ. ρεβύθια
200 γρ. καπνιστό σολομό κομμένο σε λωρίδες
2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 πιπεριά φλωρίνης κομμέμη σε λωρίδες
3 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κάππαρη
2 κ.σ. ελιές σε ροδέλες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
10 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
Αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα ρεβύθια στο νερό από το προηγούμενο βράδυ για να φουσκώσουν και να μαλακώσουν.
Την επόμενη , γεμίζουμε μια μέτρια κατσαρόλα με νερό και βράζουμε καλά τα ρεβύθια ώστε να είναι μαλακά και καλοβρασμένα.Το πρώτο δεκάλεπτο , φροντίζουμε να τα ξαφρίζουμε συχνά. Θέλουν περίπου μια ώρα βράσιμο , ή και λίγο περισσότερο. Παράλληλα βάζουμε το κρεμμύδι , κομμένο όπως είναι σε φέτες , μέσα σε ένα λεκανάκι με νερό , για να γλυκάνει και να φύγει η αψάδα του. Όταν τα ρεβύθια είναι έτοιμα , τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε μπωλ. Προσθέτουμε όλα τα υλικά (φυλάμε 5-6 φετούλες από το σολομό και τη μισή ποσότητα κρεμμυδιού για να στολίσουμε στο τέλος) , αλατίζουμε καλά και ανακατεύουμε αρκετά , ώστε να αναμιχθούν τα υγρά τους.
Μεταφέρουμε στη σαλατιέρα μας , στολίζουμε με τον υπόλοιπο σολομό και το κρεμμύδι και σερβίρουμε!!!
Καλή απόλαυση!
Βρείτε περισσότερες συνταγές από το Taste of Life by Betty