Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Δεν ξέρω αν ισχύει γι’ αυτή τη σαλάτα αυτό που λέμε : θα φάω ελαφρά σήμερα , θα φάω μια σαλατίτσα… η συγκεκριμένη αποτελεί ένα πλήρες , χορταστικό γεύμα από μόνη της και δεν υπάρχει περίπτωση να γευματίσει κάποιος μ’ αυτή και να πεινάει σε μια ώρα όπως συνήθως γίνεται με τις σαλάτες…χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η σαλάτα μας δεν είναι διαιτητική.....έχει τα πράσινα σαλατικά και το καλαμπόκι , έχει το κοτοπουλάκι της , τα κρουτόνς και μια ωραιότατη σως που την περιλούζει απολαυστικά… Δείτε την :
!/2 μαρούλι ψιλοκομμένο
1/2 iceberg ψιλοκομμένο κι αυτό
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού
1 φιλεταρισμένο στήθος κοτόπουλου περίπου 220 γρ.
1/2 φλ. γλυκό , βρασμένο καλαμπόκι
1 χούφτα κρουτόνς (χρησιμοποιώ ολικής άλεσης)
Αλάτι , πάπρικα και σκόρδο (αποξηραμένο σε σκόνη)
Για τη σως :
6-7 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. (κοφτές) μουστάρδα dijon
1 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
1 κ.γλ. (γεμάτη) μέλι
Εκτέλεση :
Πρώτα ετοιμάζω το κοτόπουλο : Αφού το πλύνω καλά το κόβω πάνω σε σανίδα κοπής σε μικρές φετούλες-μπουκιές και τις τοποθετώ πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν καλά . Ζεσταίνω τότε ένα μικρό σκεύος με χοντρή βάση όπως είναι στεγνό και όταν έχει κάψει καλά αραδιάζω μέσα τα κομμάτια κοτόπουλου και τα ροδίζω καλά κι από τις δυο μεριές (εναλλακτικά χρησιμοποιούμε το σχαροτήγανο) Χαμηλώνω τότε τη φωτιά και αλατίζω , ρίχνω το σκόρδο (σκόνη) και την πάπρικα και γυρίζω δυο-τρεις φορές ακόμα μέχρι να ψηθεί το κρέας. Το σκεπάζω για να μη στεγνώσει και το αποσύρω από τη φωτιά . Πλένω στη συνέχεια τα λαχανικά μου , τα κόβω και τα στεγνώνω πολύ καλά! Αλατίζω και τα τοποθετώ στην πιατέλα όπου θα τα σερβίρω. Προσθέτω τα κρουτόνς και το καλαμπόκι ανακατεύοντας ελαφρά τη σαλάτα . Τοποθετώ και το κοτόπουλο εδώ κι εκεί και περιλούζω με τη σως την οποία ετοιμάζω χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί στο σέικερ.
Καλή όρεξη!
Βρείτε περισσότερες συνταγές από το Taste of Life by Betty