Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Σούπα με λαχανικά και κεφτεδάκια

Η συνταγή της ημέρας: Σούπα με λαχανικά και κεφτεδάκια

Αγαπάμε τις σούπες και τις απολαμβάνουμε σε κάθε περίπτωση ! Όταν κάνει κρύο αλλά και όταν θέλουμε ένα χορταστικό και παράλληλα ελαφρύ γεύμα , ακόμα κι όταν θέλουμε να καταναλώσουμε όσπρια , λαχανικά και φυτικές ίνες με ευχάριστο και γευστικό τρόπο...κυρίως για παιδιά οι σούπες αποτελούν την ιδανική λύση . Εξάλλου αποτελούν σύμμαχο στη σωστή διατροφή αλλά και στη δίαιτά μας αφού δημιουργούν το αίσθημα του κορεσμού λόγω των υγρών , πιο γρήγορα από άλλες τροφές , χωρίς να περιέχουν πολλές θερμίδες…Σήμερα θα φτιάξουμε μια υπέροχη σούπα με μπόλικα λαχανικά και θα την “νοστιμίσουμε” με μικρά , αρωματικά κεφτεδάκια…Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

soypa keftedakia1

Υλικά :


1 πράσο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 κολοκύθι καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
1 κλωνάρι σέλερυ (βλαστό και φύλλα) καθαρισμένο από ίνες και ψιλοκομμένο
100 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 κούπα ντοματάκι κονκασέ
5-6 κ.σ. λάδι
Αλάτι και πιπέρι
1 κ.σ. νοστιμιά λαχανικών
Για τα κεφτεδάκια :
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
4 φέτες μουσκεμένο , μπαγιάτικο ψωμί πολύ καλά στιμμένο
1 αυγό
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 χούφτα ψιλοκομμένο δυόσμο (μπόλικο)
6 κ.σ. λάδι
Αλάτι και πιπέρι
Και 100 γρ. μικρό , κοφτό μακαρονάκι ή άλλο ζυμαρικό της προτίμησής μας
Κρίθινα παξιμαδάκια για συνοδευτικό

soypa keftedakia2
soypa keftedakia4
soypa kaftedakia3
soypa keftedakia5
soypa keftedakia6
soypa keftedakia7
soypa keftedakia8
soypa keftedakia9
soypa keftedakia10
soypa keftedakia11


Εκτέλεση :
Προετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια : Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά τους μαζί και τα ζυμώνουμε για λίγα λεπτά με τα χέρια μας πολύ καλά ώστε να αναμιχθούν τα υλικά . Τοποθετούμε τη ζύμη του κιμά στο ψυγείο.
Ετοιάζουμε τη σούπα με τα λαχανικά : Τοποθετούμε μια μεγάλη , βαθιά κατσαρόλα στη φωτιά και ζεσταίνουμε το λάδι (5-6 κ.σ.) , προσθέτουμε πρώτα το πράσο και τα κρεμμυδάκια και τα σωτάρουμε ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά . Όταν μαραθούν και μοσχομυρίσουν συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά (καρότο , κολοκυθάκι , μανιτάρια) . Τα γυροφέρνουμε κι αυτά με το λάδι για να ροδίσουν και τότε προσθέτουμε τη ντομάτα , το σέλερυ , τη νοστιμιά λαχανικών , το αλάτι και το πιπέρι . Προσθέτουμε 5 ποτήρια νερό και περιμένουμε να πάρει “βράση” . Τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά . Παράλληλα βγάζουμε τη ζύμη του κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού (περίπου 30 κομμάτια) . Δυναμώνουμε τότε τη φωτιά και ενώ η σούπα βράζει προσθέτουμε τα κεφτεδάκια ένα-ένα . Βράζουμε για μισή ώρα και στο τέλος προσθέτουμε τα ζυμαρικά . Βράζουμε για άλλα 10 λεπτά ανακατεύοντας με προσοχή ώστε να μη διαλυθούν τα κεφτεδάκια . Όταν τα ζυμαρικά γίνουν “al dente” η σούπα μας είναι έτοιμη! Περιμένουμε λίγο να χιλώσει η σούπα και σερβίρουμε!
Συνοδεύουμε με κρίθινα παξιμαδάκια τα οποία αν τα προσθέσουμε μέσα στο ζωμό … είναι υπέροχα!
Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup
tsoukalas popup