Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Κοφτό μακαρονάκι με κολοκυθάκια και παντσέτα

Η συνταγή της ημέρας: Κοφτό μακαρονάκι με κολοκυθάκια και παντσέτα

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Το πόσο μου αρέσουν τα πιάτα με ζυμαρικά του “δεκάλεπτου” δε λέγεται…Μου αρέσει αυτό το πάντρεμα υλικών που σου δίνουν τη δυνατότητα να κάνεις , άλλοτε ένα αρμονικό κι άλλοτε ένα αντιφατικό και πιο πρωτότυπο πιάτο! Μια ματιά στο ψυγείο και στο ντουλάπι για να δούμε τι υλικά διαθέτουμε και μπορούμε να σκαρώσουμε τα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά . Από την άλλη είναι τόσα πολλά τα είδη πάστας που κυκλοφορούν στο εμπόριο που αποτελούν πρόκληση . Είναι που τα αγαπάμε όλοι μας τα ζυμαρικά , είναι που ετοιμάζονται τόσο γρήγορα , είναι που γίνονται τόσο νόστιμα…Ο σημερινός συνδυασμός , είναι από τους αγαπημένους μου.
Δείτε τον:

toubetini1
Υλικά :


350 γρ. κοφτό μακαρονάκι
8-10 κ.σ. λάδι
2 μικρά , τρυφερά κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια
100 γρ. (1 φλ.τσ.) αρακά
130 γρ. παντσέτα ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο σε ροδελίτσες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μια χούφτα δυόσμο και βασιλικό ψιλοκομμένα
Αλάτι και πιπέρι
Παρμεζάνα για το σερβίρισμα

toubetini2
toubetini3
toubetini4
toubetini5
toubetini6
toubetini7
toubetini8
toubetini9
toubetini10
toubetini11


Εκτέλση :
Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά μας . Στο ένα μάτι της κουζίνας βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό . Παράλληλα στο διπλανό μάτι , βάζουμε σε απλωτό σκεύος το λάδι να ζεσταίνεται και προσθέτουμε πρώτα το κρεμμύδι και το σκόρδο να σωταριστούν . Ανακατεύουμε για ένα-δυο λεπτά και προσθέτουμε την παντσέτα . Συνεχίζουμε το ανακάτεμα κι όταν ροδίσει προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τον αρακά . Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 7-8 λεπτά περίπου . Τέλος αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το δυόσμο και το βασιλικό . Στο μεταξύ έχει γίνει το κοφτό μακαρονάκι (το θέλουμε al dente και όχι να βράσει πολύ) , αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και δε σουρώνουμε . Έτσι όπως είναι λοιπόν , παίρνουμε τα ζυμαρικά με μια κουτάλα παρασύροντας και μπόλικο από το αμυλούχο νερό του βρασίματος και τα ενσωματώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά . Περιμένουμε να πάρουν μια-δυο βράσεις ανακατεύοντας και είναι έτοιμα! Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως! Πασπαλίζουμε με μπόλικη παρμεζάνα και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές από το Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup
tsoukalas popup