Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Σούπα Μινεστρόνε

Η συνταγή της ημέρας: Σούπα Μινεστρόνε

Αυτή τη σούπα τη γνωρίζουμε όλοι κι είναι πασίγνωστη σούπα ιταλικής προέλευσης. Αν με ρωτήσουν να απαριθμήσω τα πιο γνωστά ιταλικά πιάτα που μου έρχονται στο μυαλό , θα πω : πίτσα, καρμπονάρα και σούπα μινεστρόνε… Τι είναι το μινεστρόνε; απ' ό,τι έχω διαβάσει , είναι ό,τι και για μας το καλοκαιρινό "τουρλού" δηλ. "όλα μαζί" μέσα στην κατσαρόλα αλλά σε μορφή σούπας. Είναι εύκολη στην κατασκευή , τρώγεται ευχάριστα και είναι ιδανική για τις κρύες βραδιές του χειμώνα αλλά και για τη δίαιτα…

Δείτε την :

soupa minestrone1
Υλικά :


1 πράσο + 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2-3 μέτριες πατάτες
2- 3 καρότα
1-2 κολοκυθάκια
250 γρ. αναμικτα λαχανικά (που να περιέχουν πιπεριά)
150 γρ. μανιτάρια λευκά
1 χούφτα σέλινο
100 γρ. κοραλάκι ή κοφτό μακαρονάκι
1 λίτρο ζωμό κότας ή βοδινού ή 1 λίτρο νερό με κύβο νοστιμιάς
1/2 φλ. λάδι ή και λίγο παραπάνω
Αλάτι και πιπέρι
(Προαιρετικά , ανάλογα με το γούστο μας λεμόνι ή νιφάδες παρμεζάνας )

soupa minestrone2soupa minestrone3soupa minestrone4soupa minestrone5soupa minestrone6soupa minestrone7
Εκτέλεση :
Πρώτα πλένουμε , καθαρίζουμε και ετοιμάζουμε όλα μας τα υλικά τα οποία ψιλοκόβουμε σε μικρά , τετράγωνα κομματάκια.
Σε απλωτή και μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε στη φωτιά όλα τα λαχανικά. Αρχίζουμε με το πράσο και τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε με τις πατάτες , τα καρότα , τα κολοκυθάκια , τα γυροφέρνουμε στη φωτιά και προσθέτουμε τα ανάμικτα λαχανικά και τα μανιτάρια. Αφού έχουν μαραθεί όλα προσθέτουμε το ζωμό (χλιαρό) ή το νερό με τον κύβο , το σέλινο , αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και περιμένουμε να πάρει βράση το φαγητό . Τότε το χαμηλώνουμε και βράζουμε τη σούπα μας για 15 λεπτά περίπου. Σ' αυτό το σημείο προσθέτουμε και τα ζυμαρικά , τα οποία ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσουν στο κάτω μέρος αλλά και για να χιλώσει η σούπα μας. Όταν έχουν βράσει κι αυτά , το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε και την απολαμβάνουμε ζεστή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι κι από ' κει και πέρα ανάλογα με την προτίμησή μας μπορούμε να συμπληρώσουμε τη γεύση με λεμόνι ή παρμεζάνα… Εγώ πάντως την προτιμώ σκέτη με μπόλικο , φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
Καλή απόλαυση…

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup
tsoukalas popup