Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Κανονικά θα έπρεπε να τις ονομάσω πατάτες “αμαρτία” όχι γιατί περιέχουν λίγο μπέικον και όλοι γνωρίζουμε ότι είναι αρκετά λιπαρό , αλλά γιατί είναι τόσο νόστιμες που δε σταματάει κανείς αν δεν αδειάσει η πιατέλα…Κατά τ’ αλλα δεν είναι και για την πυρά! Λίγο ελαιόλαδο περιέχουν , μπόλικο χοντροκομμένο , ολόγλυκο ξερό κρεμμύδι και λίγο μπούκοβο που το κάνει τόσο πικάντικο όσο πρέπει ώστε να συνοδέψει τα ψητά κρεατικά μας ή το λουκάνικο ή το μπιφτέκι μας και να πιούμε ένα -δυο ποτηράκια κρασί ή μπύρα! Εγώ βέβαια μια χαρά τις προτιμώ και με λίγη σαλάτα αφού αποτελούν ένα πληρέστατο και νοστιμότατο πιάτο. Είναι πραγματικά καταπληκτικές και τις προτείνω ανεπιφύλακτα.
5-6 πατάτες
8 κ.σ. ελαιόλαδο
6 φέτες μπέικον κομμένες σε κυβάκια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Αλάτι και πιπέρι
1 κ.γλ. μπούκοβο
60 ml λευκό κρασί
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα καρέ . Σε ένα απλωτό σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά . Όταν αρχίσει να θερμαίνεται ρίχνουμε τις πατάτες και τις γυροφέρνουμε με μια κουτάλα ώστε να ροδίσουν . Προς το τέλος προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μπέικον και τα ροδίζουμε κι αυτά συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε το μπούκοβο , σβήνουμε με το κρασί , χαμηλώνουμε τη φωτιά , προσθέτουμε λίγο νεράκι , σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά . Οι πατάτες μας είναι έτοιμες…Αν στο τέλος το φαγητό έχει στεγνώσει και έχουν κολλήσει υπολλείματα στον πάτο του σκεύους , ρίχνουμε δυο κουταλιές της σούπας νερό , περιμένουμε να πάρουν μια βράση και "ξύνοντας" τον πάτο με μια κουτάλα , κάνουμε τη γνωστή διαδικασία του ντεγκλασαρίσματος γιατί εκεί είναι "κολλημένη" όλη η νοστιμιά!
Σερβίρουμε αμέσως!
Καλή όρεξη!
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty