Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Μερικές φορές ένα πετυχημένο πιάτο δεν είναι θέμα τεχνικής ή γαστρονομικής επαγγελματικής κατάρτισης , ούτε θέμα περισπούδαστων μεθόδων μαγειρικής…ίσα-ίσα που κάποιες φορές ακούμε περίπλοκες ονομασίες εδεσμάτων ή βλέπουμε κάτι πιάτα-υπερπαραγωγή που “σκιάζεται” κανείς να τα αγγίξει μήπως και χαλάσει ο.... πίνακας ζωγραφικής αλλά με την πρώτη μπουκιά έρχεται η διάψευση των προσδοκιών…Είναι όμως ο συνδυασμός κάποιων υλικών , απλά μαγειρεμένων που μας κάνουν να γλείφουμε τα δάχτυλά μας ! Το ίδιο συνέβη και με μας όταν γευτήκαμε απλά , ροδοψημένα πλευρώτους συνοδευόμενα με λίγες φέτες ψητό ταλαγάνι…
500 γρ. πλευρώτους
1 πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
4 φέτες ταλαγάνι
6-8 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
Μίγμα μπαχαρικών για τα μανιτάρια ( μαύρο και λευκό πιπέρι , λεμονοπίπερο , κόλιανδρο , λίγους κόκκους μπαχάρι , πιπερόριζα , αποξηραμένο κρεμμύδι , αποξηραμένο σκόρδο , μπούκοβο)
Αλάτι
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και κόβουμε τυχόν σκληρά κοτσάνια , ομοίως και την πιπεριά . Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψάκι τέτοιου μεγέθους που να χωράνε χωρίς να σκεπάζονται μεταξύ τους , τα αλατίζουμε , τα ραντίζουμε με το ξύδι και το λάδι και τα πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , ψηλά , στους 220ο για 12-15 λεπτά περίπου. Όταν ροδίσουν είναι έτοιμα. Έχουμε τοποθετήσει τις φέτες ταλαγάνι σε ένα αλουμίνιο (κατά προτίμηση) ταψάκι και αμέσως ψήνουμε στον ήδη καυτό φούρνο για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν . Μεταφέρουμε τα ψημένα μανιτάρια σε μια πιατέλα , τοποθετούμε δίπλα και το ψημένο τυρί , περιλούζουμε με τα υγρά του ταψιού από το ψήσιμο των μανιταριών και σερβίρουμε!
Καλή όρεξη!
Σημ. : Το μίγμα αυτό των μπαχαρικών είναι εξαιρετικά αρωματικό. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και να “δυναμώσουμε” τη γεύση στο φιλέτο κοτόπουλου ή σε οποιοδήποτε άλλο κρεατικό. Μπορούμε να τοποθετήσουμε όλα τα μπαχαρικά σε ένα μύλο πιπεριού και να το χρησιμοποιούμε κατά περίπτωση!
Βρείτε περισσότερες συνταγές από το Taste of Life by Betty