Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Δεν ξέρω τι γινόταν στο σπίτι όταν ήσαστε παιδιά , ούτε τι γίνεται τώρα στο σπίτι με τα δικά σας παιδιά. Εγώ πάντως , αλλά κυρίως ο αγαπημένος και μονάκριβος αδερφός μου μεγαλώσαμε με πατάτες τηγανιτές…και δεν πιστεύω ότι είμαστε η εξαίρεση. Ό,τι και να υπήρχε στο τραπέζι , συμπληρωνόταν φυσικά και αυτονόητα με “μια τηγανιά πατάτες”…Εγώ βέβαια μεγαλώνοντας απαρνήθηκα το πιάτο αυτό , καθώς άρχισα να μετρώ θερμίδες και να προσέχω …τη γραμμή μου. Αλλά πώς να συνοδέψεις τη μπριζόλα ή τα κεφτεδάκια; (που κι’ αυτά ψητά τα φτιάχνω τώρα πιά) ; Η απάντηση βρίσκεται στο αρχαίο γνωμικό “Πενία τέχνας κατεργάζεται”….
5 πατάτες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Ρίγανη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις πατάτες και τις καθαρίζουμε . Τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί ώστε να μην έχουν καθόλου νερά και τις κόβουμε κυδωνάτες όπως όταν τις ετοιμάζουμε για το τηγάνι . Τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τις αλατίζουμε . Τις ανακατεύουμε λίγο και τις αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου την οποία έχουμε στρώσει με λαδόκολλα . Φροντίζουμε να τις απλώσουμε ώστε να μη σκεπάζει η μία την άλλη και τις ψήνουμε στους 220ο , στην προτελευταία σχάρα του φούρνου για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να σιγουρευτούμε ότι έχουν ροδίσει και γίνει τραγανές . Τις ξεκολλάμε τότε από τη λαδόκολλα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας , τις πασπαλίζουμε με ρίγανη και τις σερβίρουμε αμέσως. Γίνονται εξαιρετικές.
Σημ. : Προαιρετικά μαζί με το αλάτι προσθέτουμε πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή.
Καλή όρεξη.
Βρείτε περισσότερες συνταγές από το Taste of Life by Betty