Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: "Ξυπόλυτη" τυρόπιτα με κολοκύθι

Η συνταγή της ημέρας: "Ξυπόλυτη" τυρόπιτα με κολοκύθι

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Είναι μερικές συνταγές που για κάποιο λόγο τις κρατώ στις σημειώσεις μου για καιρό μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή να τις δοκιμάσω…Είνα κάποιες άλλες όμως που δεν προλαβαίνω να τις καταχωρήσω στις σημειώσεις μου , ούτε να τις προσθέσω στα “προσεχώς” γιατί πολύ απλά τις φτιάχνω άμεσως μόλις τις βρω. Είτε γιατί έχω έτοιμα τα υλικά και έχω τον απαραίτητο χρόνο στη διάθεσή μου , είτε γιατί μου κινεί ζωηρό ενδιαφέρον…Έτσι έγινε και μ’ αυτή την “ξυπόλυτη” τυρόπιτα με κολοκύθια που η Μαρία Χριστίνα Βλαχοπούλου μοιράστηκε μαζί μας στο διαδίκτυο…Δεν είναι δική της η συνταγή , απ’ ό,τι μου είπε…όποια κι αν είναι η “πρωτεργάτρια” την υπερευχαριστούμε γιατί η πιτούλα αυτή είναι υπέροχη!

matzina kolokyui1


Υλικά :


5 μέτρια κολοκύθια
300 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένη με τα χέρια για το μίγμα και
100 γρ. ακόμα για την επιφάνεια
4 αυγά χτυπημένα
100 ml. λάδι
200 γρ. γιαούρτι
1 κ.γλ. μπέικιν
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο επιπλέον λάδι για το ταψί
1 χούφτα φρυγανιά τριμμένη
Λίγες κουταλιές βούτυρο για την επιφάνεια
Αλάτι και πιπέρι
1 χούφτα ψιλοκομμένο δυόσμο και
2-3 κλαράκια φρέσκια ρίγανη

matzina kolokyui2matzina kolokyui3matzina kolokyui4matzina kolokyui5matzina kolokyui6matzina kolokyui7matzina kolokyui8matzina kolokyui9matzina kolokyui10matzina kolokyui11
Εκτέλεση :
Τρίβουμε τα κολοκύθια στο μπλέντερ και αφού τα βάλουμε σε σουρωτήρι τα αλατίζουμε ελαφρά και τα πιέζουμε ώστε να βγάλουν τα υγρά τους . Αφού τα στίψουμε καλά με τα χέρια μας τα τοποθετούμε σε ένα μπωλ . Εκεί προσθέτουμε τα αυγά , το λάδι και το γιαούρτι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Συνεχίζουμε με τα 300 γρ. τυρί φέτα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μυρωδικά . Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν. Ανακατεύουμε μέχρι να ενώσουμε καλά όλα τα υλικά .
Ρίχνουμε λίγο λάδι σε ένα ταψί 25x35 και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά . Αδειάζουμε μέσα το μίγμα και στην επιφάνεια σκορπίζουμε τα 100 γρ. φέτα που φυλάξαμε και κουταλίτσες βούτυρο εδώ κι εκεί . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 190ο για 45-50 λεπτά , μέχρι να ροδοψηθεί η πίτα. Περιμένουμε να σταθεί για λίγη ώρα , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Σημ. :Θα χαρώ πολύ να λάβω μήνυμα από την κυρία που μοιράστηκε μαζί μας αρχικά αυτή την νόστιμη συνταγή , για να την γνωρίσω και να την ευχαριστήσω...!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup
tsoukalas popup