Μια συνταγή από Taste of Life by Betty
Δεν είμαι πολύ φίλος με το κρέας , γι’ αυτό όταν έρθει η ώρα να το απολαύσω πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύεται με λαχανικά ή μια δελεαστική σαλάτα…Από την άλλη , τα καραμελωμένα λαχανικά είναι η αδυναμία μου . Λοιπόν κι εγώ τα “πάντρεψα” με τα ζουμερά και φίνα φιλετάκια χοιρινού , τα έσβησα με κόκκινο , ημίγλυκο κρασί και αφού τα συνόδεψα με λίγο ρύζι , έγιναν ένα πιάτο πεντανόστιμο και πληθωρικό που το εξαφάνισαν όλοι…ακόμα κι εγώ…Στο τέλος κατέληξα κι εγώ να πω…”ωραίο το κρεατάκι”….κι αν είναι έτσι ας γίνω και δεινός κρεατοφάγος βρε αδερφέ….
Δείτε τα:
800 γρ. χοιρινά φιλετάκια από το καρέ (περίπου 10-12)
300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες
2-3 πιπεριές (πράσινες και κόκκινες) κομμένες στα 6
1 μεγάλο , ξερό κρεμμύδι σε φέτες
1 πράσο καθαρισμένι και ψιλοκομμένο
10 ντοματίνια τσέρρυ κομμένα στα δύο
1 κ.γλ. καστανή ζάχαρη
10 κ.σ. λάδι
1/2 ποτηράκι κόκκινο , ημίγλυκο κρασί
Πάπρικα καπνιστή
Αλάτι και πιπέρι
Λίγο ρύζι της προτίμησής μας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε λίγο από το λάδι σε απλωτή κατσαρόλα και αφού κάψει , ρίχνουμε το κρεμμύδι και το πράσο να σωταριστούν . Όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν . Τότε προσθέτουμε και το υπόλοιπο λάδι και όταν κάψει κι αυτό , προσθέτουμε τα λαχανικά . Ανακατεύουμε μέχρι να σωταριστούν κι αυτά και να καραμελώσουν.
Τότε τα σπρώχνουμε στην άκρη του σκεύους κι αρχίζουμε να ροδίζουμε τα φιλετάκια λίγα-λίγα κι από τις δυο πλευρές. Δεν παραλείπουμε να ανακατεύουμε κάπου-κάπου και τα λαχανικά παράλληλα. Αφαιρούμε τα πρώτα φιλετάκια και προσθέτουμε άλλα λίγα μέχρι να ροδίσουν κι αυτά…κ.ο.κ….
Όταν τα ροδίσουμε όλα , τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα , απλώνοντας ανάμεσά τους τα λαχανικά , τα σβήνουμε με το κρασί , αλατοπιπερώνουμε , ρίχνουμε την πάπρικα , χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε κια μαγειρεύουμε για 45-50 λεπτά. Στο τέλος , αν υπάρχουν πολλά υγρά στην κατσαρόλα ξεσκεπάζουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά .
Σερβίρουμε δυο-τρία φιλετάκια με λίγες κουταλιές λαχανικά και λίγο ρύζι , περιλούζοντας με τη σαλτσούλα του!
Καλή όρεξη!
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty