Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπιτα (της ανακύκλωσης)

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπιτα (της ανακύκλωσης)

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Είναι αλήθεια ότι αυτή τη συνήθεια της ανακύκλωσης δεν τη συμπαθώ και πολύ…ένας λόγος βέβαια είναι ότι δε συνηθίζω να φτιάχνω μεγάλες ποσότητες φαγητών και σπάνια περισσεύουν τόσα υλικά ώστε να με βάλουν στη διαδικασία αυτή…Όμως κάποιες φορές έρχεται η ανατροπή…είναι που είχε περισσέψει μπόλικη κότα και γαλοπούλα βραστή από το γιορτινό τραπέζι της μαμάς , είναι που αν περάσει καιρός και δεν έχω πλάσει αλεύρι σε ζυμάρι …κάτι μου λείπει…κι έτσι προέκυψε η κοτόπιτα της ανακύκλωσης , μια πεντανόστιμη πίτα που αξιοποίησε με τον πιο ιδανικό τρόπο όλο το στήθος της κότας και της γαλοπούλας που μας περίσσεψε.

kotopita anakyklwshs1
Υλικά :


1 δόση ζυμαρένιο φύλλο για πίτες
800 γρ. (περίπου) μαγειρεμένο κρέας από κοτόπουλο (καθαρό βάρος)
1 βρασμένο καρότο
1 βρασμένο κρεμμύδι
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
200 γρ. κεφαλοτύρι
3-4 αυγά
250 ml. κρέμα γάλακτος
Αλάτι και πιπέρι
Σουσάμι για την επιφάνεια
Λάδι για το ταψί

kotopita anakyklwshs2kotopita anakyklwshs3kotopita anakyklwshs4kotopita anakyklwshs5kotopita anakyklwshs6kotopita anakyklwshs7kotopita anakyklwshs8kotopita anakyklwshs9kotopita anakyklwshs10kotopita anakyklwshs11
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το ζυμάρι για το φύλλο και το αφήνουμε στην άκρη . Αφαιρούμε τα κόκκαλα από το κρέας , το ψιλοκόβουμε αυτό και τα λαχανικά και τα τοποθετούμε όλα σε μια λεκανίτσα . Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και αλατοπίπερο.
Λαδώνουμε ένα ταψί 30x35 ή στρογγυλό Νο32. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο (το ένα κομμάτι λίγο πιο μεγάλο) και το ανοίγουμε σε φύλλο. Το απλώνουμε στο ταψί και από πάνω σκορπίζουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο με τα τυριά. Χτυπάμε με το πιρούνι τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιλούζουμε το κρέας μέσα στο ταψί. Ανοίγουμε και το δεύτερο κομμάτι ζύμης σε φύλλο και σκεπάζουμε την πίτα . Κλείνουμε τα πλαϊνά της , λαδώνουμε την επιφάνεια με μπόλικο λάδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι . Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο , στην τελευταία σχάρα , στους 200ο για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της.
Σημ. : -Χρησιμοποιούμε τα λαχανικά που ενδεχομένως συνόδευαν το κρέας στο βράσιμό του.
-Εννοείται πως δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε να περισσέψει κρέας από την προηγούμενη μέρα για να φτιάξουμε αυτή την πίτα αλλά μπορούμε να τη φτιάξουμε ούτως ή άλλως , βράζοντας κοτόπουλο μέσα σε λίγο αλατισμένο νερό μαζί με τα απαραίτητα λαχανικά (καρότο , κρεμμύδι , πράσο , σέλινο κ.λ.π.)
-Προτείνω κεφαλοτύρι για τη γέμιση αλλά εξίσου καλή είναι και φέτα.
-Τη συνταγή για το ζυμαρένιο φύλλο τη βρίσκουμε αναλυτικά αν κάνουμε κλικ εδώ.
Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup
tsoukalas popup