Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Μπράουνις με σοκολάτα και καρύδια!

Η συνταγή της ημέρας: Μπράουνις με σοκολάτα και καρύδια!

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Η απόλυτη σοκολατένια αίσθηση , η απόλυτη απόλαυση , η αποθέωση της γεύσης , η αποθέωση της σοκολάτας ...είναι αυτό το γλυκό. Δυνατή γεύση , αίσθηση υγρής σοκολάτας στο κέντρο με το καρύδι να κάνει αισθητή την παρουσία του , σερβιρισμένο με σαντιγύ ή με παγωτό της αρεσκείας μας , με σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας ή ό,τι άλλο προτιμάμε….το μπράουνι είναι εδώ για να μας τρελάνει! Δε νομίζω ότι το γλυκό αυτό χρειάζεται συστάσεις και φυσικά είναι πλέον σίγουρο ότι υπάρχει στα "αρχεία" κάθε νοικοκυράς . Το φτιάχνουμε λοιπόν κι εμείς και το χαιρόμαστε ιδιαιτέρως .

Δείτε το :

brownnies1
Υλικά:


220 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
220 γρ. μαργαρίνη
220 γρ. ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
1 κοφτή κ.σ. καφέ στιγμής
75-80 γρ. αλέυρι γ.ο.χ.
1 κ.γλ. μπέικιν
1 μύτη κ.γλ. αλάτι
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
100 γρ. χοντροσπασμένα καρύδια

brownnies2
brownnies3
brownnies4
brownnies5
brownnies6
brownnies7
brownnies9
brownnies10

Εκτέλεση:
-Ετοιμάζουμε και ζυγίζουμε τα υλικά μας. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι και ενώνουμε με τα καρύδια και τις σταγόνες κουβερτούρας. Το αφήνουμε στην άκρη για το τέλος.
-Λιώνουμε σε μπαίν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμμάτων (2 λεπτά) τη μαργαρίνη με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά ώστε να έχουμε ένα μίγμα απόλυτα βελούδινο. Αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει λίγο.
-Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τον καφέ στιγμής πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τότε το μίγμα κουβερτούρας με σταθερή , μικρή ροή συνεχίζοντας το χτύπημα.
-Προσθέτουμε , τέλος , το μίγμα αλευριού - καρυδιού - σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.
-Αδειάζουμε το μίγμα μας σε λαδωμένο ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα ( 25x30) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 175ο , για 25 με 30 λεπτά περίπου (εξαρτάται από το φούρνο μας) . Δε θέλουμε να ψηθεί πολύ για να μη στεγνώσει! Βγάζουμε από το φούρνο και ….κάνουμε υπομονή μέχρι να κρυώσει εντελώς ώστε να μπορέσουμε να το κόψουμε σε κομμάτια .
-Σερβίρουμε με παγωτό , ή σαντιγύ , με κάθε είδους σιρόπι και τριμμένους ξηρούς καρπούς…ή με ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας….
Καλή απόλαυση!

Βρείτε περισσότερες συνταγές από το Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup
tsoukalas popup