Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Τυρόπιτα ξεσκέπαστη με λαχανικά και καλαμποκάλευρο

Η συνταγή της ημέρας: Τυρόπιτα ξεσκέπαστη με λαχανικά και καλαμποκάλευρο

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Δεν υπήρχε περίπτωση να μου γλίτωνε εμένα αυτή η πιτούλα…Αφενός γιατί οι “ξεσκέπαστες” , “ξυπόλυτες”, “γυμνές”…με λίγα λόγια “οι χωρίς φύλλο” πίτες είναι οι αδυναμία μου. Αφετέρου , η συγκεκριμένη πίτα περιέχει καλαμποκάλευρο το οποίο για κάποιο λόγο αγαπώ πολύ (δίνει ιδιαίτερη γεύση και υγεία). Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι αυτό τo καταπληκτικό , δελεαστικό σημείο της εκτέλεσής της που λέει: “σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με μια σπάτουλα” , χωρίς κόπο , χωρίς αγωνία αν θα πετύχει , χωρίς φασαρία…Και βέβαια τελευταίο και δυνατό σημείο αυτής της πιτούλας είναι η υπογραφή της από την εκλεκτή μου φίλη Ελευθερία Μπούτζα από το Συρράκο Ιωαννίνων. Όσοι κινούνται στον ίδιο χώρο με μένα γνωρίζουν τη χαρακτηριστική υπογραφή της αγαπημένης “L”.

tyropita ths L1

Υλικά:

2 φλ.τσ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 φλ.τσ. καλαμποκάλευρο

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (2 κ.σ.)

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 ώριμη , σφιχτή ντομάτα ψιλοκομμένη

200 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένη με τα χέρια

Αλάτι , πιπέρι , ρίγανη

1 φλ.τσ. γάλα φρέσκο , ελαφρύ

1/2 φλ.τσ. λάδι

2 αυγά χτυπημένα

Για το ταψί:

2 κ.σ. σουσάμι

Λίγο λάδι

Λίγο ακόμα καλαμποκάλευρο

tyropita ths L2tyropita ths L3tyropita ths L4tyropita ths L5tyropita ths L6tyropita ths L8tyropita ths L7tyropita ths L9

Εκτέλεση :

Τοποθετούμε όλα τα υλικά (εκτός από αυτά που είναι για το ταψί) σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν και να γίνουν ένα ομοιόμορφο , συμπαγές μίγμα. Σε ένα ταψί 30x35 ρίχνουμε λίγο λάδι , το απλώνουμε και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με καλαμποκάλευρο . Αδειάζουμε τότε το μίγμα και το απλώνουμε με τη σπάτουλα ώστε να “στρώσει" η επιφάνεια της πίτας. Σκορπίζουμε πάνω το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στην κάτω σχάρα , στους 200ο για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!

Σημ. : -Η Ελευθερία προτείνει επιπλέον ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ελιές σε ροδέλες . Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα προτείνει νερό αντί για φρέσκο γάλα…

Καλή επιτυχία!

Βρείτε περισσότερες συνταγές από το Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup
tsoukalas popup