Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού (με την ψύχα)

Η συνταγή της ημέρας: Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού (με την ψύχα)

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Πορτοκάλι το λατρεμένο! Δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει αλλά η αδυναμία μου στα εσπεριδοειδή δεν κρύβεται…Αυτό τον καιρό ασχολούμαι με τα πορτοκάλια , τα λεμόνια και τα μανταρίνια…θέλω να εκμεταλευτώ τις βιταμίνες τους , τις φλούδες τους , το χυμό τους , τα αρωματά τους , την απόλαυση και τη γεύση τους….φτιάχνω κέικ , γλυκά του κουταλιού , γλυκά σιροπιαστά , μαρμελάδες και φυσικά το κλασικό κι αγαπημένο γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι με την ψύχα του σερβιρισμένο απλά στο γραφικό λευκό πιατελάκι ή σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή…. με σιρόπι σοκολάτας…απολαύστε το :

portokali glyko1
Υλικά :


4-5 μεγάλα , χοντρόφλουδα πορτοκάλια (να ζυγίζουν 1300 γρ. περίπου ακαθάριστα)
1300 γρ. ζάχαρη
250 ml. νερό
Χυμό από μισό λεμόνι

portokali glyko2
portokali glyko3
portokali glyko4
portokali glyko5
portokali glyko6
portokali glyko7


Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε και ξύνουμε το εξωτερικό από τα πορτοκάλια , όπως όταν παίρνουμε το ξύσμα. Τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Γεμίζουμε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα με νερό και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά . Όταν το νερό αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα τα πορτοκάλια ξυσμένα , ολόκληρα όπως είναι και τα ζεματίζουμε για 5 λεπτά περίπου. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία για άλλες δυο φορές. Τότε , αφού τα σουρώσουμε τα αφήνουμε για καμιά ώρα να στεγνώσουν. Πάνω σε βάση κοπής , κόβουμε τις δυο άκρες των πορτοκαλιών και στη συνέχεια τα κόβουμε πρώτα στη μέση και κατόπιν σε φέτες ανάλογα με το μέγεθός τους ή με την προτίμησή μας. Καθαρίζουμε κόρες , νεύρα , ίνες και κουκουτσάκια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα . Ρίχνουμε τότε τη ζάχαρη και το νερό , ανάβουμε τη φωτιά και όταν πάρουν βράση , τη χαμηλώνουμε και τα σιγοβράζουμε για μια ώρα περίπου . Στην τελευταία βράση ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού . Όταν κρυώσει αρκετά το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε για ένα 12ωρο τουλάχιστον . Αν δούμε ότι έχει αφήσει υγρά , το βάζουμε να πάρει άλλες λίγες βράσεις μέχρι να δέσει καλά… Όταν κρυώσει τα φυλάμε σε καθαρό , γυάλινο βάζο!… Καλό είναι να τοποθετηθεί στο ψυγείο ;)
Καλή επιτυχία!

Βρείτε περισσότερες συνταγές από το Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup
tsoukalas popup