Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Αυτό το κέικ έχει όλα τα καλά…..το αλεύρι ολικής άλεσης που είναι γνωστό για την ευεργετική του δράση στον οργανισμό , το λάδι , το χυμό πορτοκαλιού …. τι καλύτερο λοιπόν για το κολατσιό μας ή για την ώρα του καφέ , του τσαγιού ή την ώρα της υπογλυκαιμίας . Δίνει απίστευτη ενέργεια στον οργανισμό με τον καλύτερο τρόπο . Η κατασκευή του είναι απλή και ξεφεύγει λίγο από την κλασική εκτέλεση του κέικ αλλά είναι πανεύκολο και ευχάριστο αφού δουλεύει και το χεράκι λίγο. Όσο για την υφή του, ίσως τρίβει λίγο παραπάνω απ'το κανονικό λόγω του λαδιού . . . αλλά είναι πεντανόστιμο , αγνό και υπέροχο!
Δείτε το :
Υλικά:
250γρ. λάδι (ελαιόλαδο ή ελαφρύ ή μισό-μισό)
250γρ. καστανή ζάχαρη
300γρ φαρίνα ολικής άλεσης
200γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κ. γλ. μπέικιν
4 μεγάλα αυγά
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Εκτέλεση:
Πρώτα-πρώτα χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα ώστε να αφατέψουν. Εδώ σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι το οποίο ανακατεύουμε με το χέρι, το μπέικιν και το ξύσμα.
Τέλος , συνεχίζοντας το ζύμωμα με το χέρι , προσθέτουμε το λάδι και το χυμό….μέχρι να πετύχουμε ένα λείο και ομοιόμορφο μίγμα!
Λαδώνουμε το πλάγια μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ και στρώνουμε λαδόκολλα στο κάτω μέρος. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε την κορυφή του με 60 γρ. σταγόνες κουβερτούρας , αν και δε θα μείνουν εκεί αλλά θα βυθιστούν….κανένας όμως δε θα παραπονεθεί γι' αυτό ;)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 20 λεπτά και κατεβάζουμε στο 160ο για μισή ώρα ακόμα.
Όταν βγει από το φούρνο , το αφήνουμε για 5 λεπτά να σταθεί , αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα , αφαιρούμε τη λαδόκολλα και περιμένουμε για λίγη ώρα μέχρι να κρυώσει…Με προσοχή το τοποθετούμε στην πιατέλα . Κόβουμε σε κομμάτια καισερβίρουμε .
Καλή επιτυχία.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty