Είναι γεγονός ότι όλες εμείς, έχουμε μεγαλώσει με κάποια πολύ συγκεκριμένα πρότυπα, τα οποία και αναδείχθηκαν μέσα από ταινίες και παραμύθια που διαβάζαμε όσο ακόμα ήμασταν μικρά και αθώα κοριτσάκια. Το βασικό και κεντρικό θέμα πάντα λοιπόν, ήταν η μεγάλη αντίθεση ανάμεσα σε δύο πολύ ερωτευμένους ανθρώπους οι οποίοι αρχικά δεν μπορούσαν να χαρούν τον έρωτά τους και περνούσαν διά πυρός και σιδήρου προκειμένου επιτέλους να ζήσουν μαζί και ευτυχισμένοι.
Από την εποχή ακόμα της Αλίκης Βουγιουκλάκη, δε σηκώνουμε κουβέντα για την εθνική star, βλέπαμε ότι μία αρχόντισσα μπορεί να ερωτευτεί έναν αλήτη, ένας μεγαλοεπιχειρηματίας να πάθει την πλάκα του με μία φτωχή πλην τίμια πιτσιρίκα και πάει λέγοντας. Ακριβώς το ίδιο γινόταν και στα παραμύθια, και φυσικά στα βιβλία που διαβάζαμε. Βέβαια όλα αυτά, δε θα είχαν καμία απολύτως ισχύ, αν δεν το τραγουδούσε κάποτε και η Δέσποινα Βανδή: «Μπορεί καθόλου να μη μοιάζουμε, μα εγώ πιστεύω πως ταιριάζουμε αφού όλοι λένε τα ετερώνυμα πως έλκονται πολύ».
Και να που τελικά, έπειτα από δεκαετίες... στην άγνοια, έρχονται πια οι επιστήμονες να μας πουν κάτι που έχουμε βιώσει αλλά δε θέλαμε ποτέ να παραδεχτούμε: Παιδιά, πώς είναι δυνατόν τα ετερώνυμα να ταιριάζουν, όταν δεν έχουν απολύτως κανένα κοινό σημείο επαφής; Ναι φίλη και φίλε, η χημεία σου με έναν άνθρωπο φαίνεται από τα πρώτα λεπτά της γνωριμίας σας, και σίγουρα εξαρτάται πολύ, από τα βιώματα, τις συνήθειες και τις απόψεις.
Mε λίγα λόγια, πώς περιμένεις να σου αρέσει ένας άνθρωπος, με τον οποίο δε συμφωνείς πουθενά και έχεις διαφορετική άποψη στη συντριπτική πλειοψηφία των θεμάτων; Οπότε ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις λίγο για την ακατανίκητη έλξη που υποτίθεται ότι νιώθεις για έναν άνθρωπο που δεν έχει καμία σχέση με σένα και τη ζωή σου.
Λυπούμαστε...