Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Σχεδόν διάφανη , γυαλιστερή , με έντονο χρώμα που σου φτιάχνει τη διάθεση και σε προδιαθέτει θετικά , μια κρέμα που πηγαίνει παντού και ταιριάζει με όλα…είμαι τόσο ενθουσιασμένη μ’ αυτή την συνταγή που τη φτιάχνω και την ξαναφτιάχνω και δεν τη χορταίνω…Απλή , εντυπωσιακή , νόστιμη , με υπόξινη γεύση και τη ζάχαρη να την ισορροπεί τόσο όσο πρέπει…όλο λέω πως αρκεί αλλά όσες φορές κι αν την έφτιαξα , όχι μόνο εξαφανίστηκε , αλλά ήδη έχω προργαμματίσει την επόμενη εφαρμογή της. Τρώγεται μετά μανίας και είναι εθιστική , ταιριάζει σε τάρτες , τούρτες , τηγανίτες , κέικς , μπισκότα κλπ…εγώ ωστόσο με το κουταλάκι απ’ ευθείας από το βάζο , μια χαρά την τιμώ…
4 αυγά
Ξύσμα από 2-3 λεμόνια ανάλογα με το μέγεθός τους
150 ml xυμό λεμονιού
140 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεταλλικό σκεύος πολύ καλά με το σύρμα . Τότε προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πετύχουμε ένα εντελώς ομοιόμορφο υγρό μίγμα . Παράλληλα μισογεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και όταν το νερό πάρει βράση , τοποθετούμε πάνω το μεταλλικό μπωλ με το μίγμα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε διαρκώς (μέθοδος μπαιν-μαρί) μέχρι να πήξει η κρέμα. Αυτό θα πάρει περίπου 5 λεπτά. Αποσύρουμε τότε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο . Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσει εντελώς το βούτυρο και να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Η κρέμα είναι έτοιμη , την τοποθετούμε σε ένα γυάλινο δοχείο με σκέπασμα ή τη σκεπάζουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται πάνω στην επιφάνεια και τη διατηρούμε στο ψυγείο έτοιμη για κάθε χρήση.
Καλή επιτυχία!
Σας προτείνω να δοκιμάσετε το ψητό cheese cake λεμονιού με lemon curd , ιδανική για το τσάι ή τον καφέ ή σαν επιδόρπιο μετά από ένα γιορτινό τραπέζι!Συνταγή θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ!
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty