Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Τα θαλασσινά τα αγαπημένα , τα μερακλίδικα , τα εκλεκτά!….Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι γαρίδες με το μαλακό , ολόλευκο κρέας και αυτό το κόκκινο χρώμα στο κέλυφος που θαρρείς και κρύβει ένα τεράστιο απόθεμα γεύσης και νοστιμιάς…Δε χρειάζεται να βάλουμε πολύ ταλέντο και μαεστρία για τις μαγειρέψουμε και να τις απολαύσουμε…Ένα απλό πέρασμα από τη φωτιά , σβήσιμο με λίγο ούζο ή άλλο ποτό , κάποια μπαχαρικά και έτοιμος ο πιο υπέροχος μεζές. Αυτό το “άλλο ποτό” θα αξιοποιήσουμε σήμερα και θα απογειώσουμε τις γαρίδες μας: είναι το λικέρ μαστίχας που πριν αρκετό καιρό μου αποκάλυψε μια φίλη ότι χρησιμοποιεί , το δοκίμασα , ομολογώ πως ενθουσιάστηκα και το μοιράζομαι μαζί σας!
600 γρ. γαρίδες
Ξύσμα από ένα λεμόνι
60 ml λικέρ μαστίχα
8 κ.σ. λάδι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε το εντεράκι από τη ράχη τους . (Εγώ συχνά αφαιρώ τα κεφάλια , τα βράζω και κάνω ένα αρωματικό ριζότο).
Σε ένα απλωτό σκεύος ρίχνουμε το λάδι και περιμένουμε να ζεσταθεί . Τότε ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και τις ροδίζουμε για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά , τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Σχεδόν αμέσως προσθέτουμε το λικέρ και ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό (αυτό εξαρτάται από το σκεύος).
Χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε τις γαρίδες για λίγα λεπτά (8-10 το πολύ). Οι γαρίδες είναι έτοιμες.
Σερβίρουμε αμέσως!
Καλή όρεξη!
*Αγγελική μου , όπως βλέπεις το είχα καταγράψει το tip που μου έδωσες και σε ευχαριστώ πολύ! ;)
Βρείτε περισσότερες συνταγές από το Taste of Life by Betty