Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Κεικ με λεμονάδα αναψυκτικό και κόντιτα λεμονιού (νηστίσιμο)

Η συνταγή της ημέρας: Κεικ με λεμονάδα αναψυκτικό και κόντιτα λεμονιού (νηστίσιμο)

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Έχω αδυναμία στα κέικς , είναι αλήθεια…κάτι σα μανία , να δοκιμάζω καινούριες γεύσεις , καινούριες υφές , καινούριους συνδυασμούς υλικών . Δεν το’ χω σε καλό να φτιάχνω το ίδιο κείκ πάνω από τρεις , το πολύ τέσσερις φορές , προς απογοήτευση των “δικών μου” οι οποίοι με παρακαλούν να τους φτιάξω κάποιο “παλιό” κέικ που αγαπούν αλλά εγώ προχωρώ μπροστά ακάθεκτη…Σήμερα δοκίμασα ένα υπέροχο κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο , νηστίσιμο θα μπορούσα να το ονομάσω αλλά πέρα απ’ αυτό προέκυψε ένα υπέροχο κέικ , αφράτο αφού χρησιμοποίησα λεμονάδα με ανθρακικό και αρωματικό αφού περιέχει λίγο ούζο και κόντιτα λεμονιού…Αξεπέραστος συνδυασμός…

keik lemonita1
Υλικά:


500 γρ. φαρίνα κοκ.
200 ml. λάδι (μισό ελαιόλαδο , μισό ηλιέλαιο)
1 κουτάκι αναψυκτικό λεμόνι με ανθρακικό (330 ml)
1/2 κ.γλ. σόδα διαλυμένη σε
50 ml. ούζο
2 κ.σ. μπέικιν
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. κόντιτα λεμονιού
1 (κοφτό) κ.γλ. κανέλα
Λίγο μοσχοκάρυδο

keik lemonita2keik lemonita3keik lemonita4keik lemonita5keik lemonita6keik lemonita7keik lemonita8keik lemonita9keik lemonita10keik lemonita11keik lemonita12keik lemonita13
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν.
Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το λάδι και τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε για 4-5 λεπτά με το σύρμα. Προσθέτουμε το ούζο με τη σόδα αφού την έχουμε διαλύσει μέσα πάρα πολύ καλά και συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε και το αναψυκυικό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι το οποίο ενσωματώνουμε σιγά σιγά μέχρι να πετύχουμε ένα λείο , σχετικά σφιχτό μίγμα χωρίς “κομπάκια” . Αμέσως μετά προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τις κόντιτα λεμονιού και τα ενσωματώνουμε κι αυτά με μια σπάτουλα. Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψί Νο30 στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , στην τελευταία σχάρα , για 45 λεπτά περίπου. (Δοκιμάζουμε με τη λάμα ενός μαχαιριού). Όταν το κέικ ψηθεί , το βγάζουμε από το φούρνο αλλά δεν το πειράζουμε μέχρι να κρυώσει γιατί αλλιώς μπορεί να μας διαλυθεί . Όταν λοιπόν κρυώσει το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα , αφαιρούμε τη λαδόκολλα και μετά από 5 λεπτά το μεταφέρουμε στην πιατέλα.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Σημ. : Κόντιτα (ζαχαρωμένες φλούδες) λεμονιού , μπορούμε να βρόυμε σε όλα τα καταστήματα τροφίμων. Ωστόσο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γλυκό του κουταλιού λεμόνι ή περγαμόντο το οποίο θα στραγγίσουμε πολύ καλά από το σιρόπι του και θα κόψουμε σε πολύ μικρά κυβάκια!

Βρείτε περισσότερες συνταγές από το Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup
tsoukalas popup