Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Σκορδαλιά με πατάτα και λεμόνι

Η συνταγή της ημέρας: Σκορδαλιά με πατάτα και λεμόνι

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Η σκορδαλια δε φαντάζομαι να θέλει ιδιαίτερες συστάσεις…όλοι την αγαπάμε και την προτιμάμε…όλοι θυμόμαστε τουλάχιστον μία ή και περισσότερες φορές που φάγαμε τόση πολύ σκορδαλιά και τόσο πολύ ψωμί μέχρι που…"σκάσαμε"…Συνοδεύει το μπακαλιάρο αλλά και τα πατζάρια , τα τηγανιτά κολοκυθάκια….είναι ένα αγαπημένο έδεσμα που τείνει να θεωρείται ένα από τα κορυφαία , εθνικά μας πιάτα! Υπάρχουν πολύ τρόποι παρασκευής της , με ξύδι ή λεμόνι , με ψωμί ή πατάτα..με ξηρούς καρπούς πολλές φορές ! Εγώ σήμερα σας παρουσιάζω τη δική μου αγαπημένη εκδοχή..και έπεται η συνέχεια!

Δείτε την :

skordalia1
Υλικά :


5-6 πατάτες
4 σκελίδες σκόρδο (ή όσο προτιμάμε)
200 ml λάδι
Χυμό από 2 λεμόνια (περίπου 60 ml)
Αλάτι

skordalia2
tzatziki5
skordalia3
skordalia4

Εκτέλεση :
Πλένουμε , καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες με όσο το δυνατόν λιγότερο νερό. Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια . Παίρνουμε τότε 2-3 κομμάτια και τα τοποθετούμε σε μπωλ μαζί με το σκόρδο (ελαφρώς τεμαχισμένο) , το χυμό λεμονιού και λίγο από το λάδι . Αλατίζουμε και πολτοποιούμε τα υλικά με το ραβδομπλέντερ . Προσθέτουμε σιγά-σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το λάδι μέχρι να αποκτήσουμε μια βελούδινη κρέμα . Διορθώνουμε τη γέυση (προσθέτοντας αλάτι) κατά το γούστο μας και σερβίρουμε ραντίζοντας με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.
Καλή όρεξη!
Σημείωση: αν δε διαθέτουμε ραβδομπλέντερ μπορούμε να ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία με το απλό μπλέντερ!

Βρείτε περισσότερες συνταγές από το Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup
tsoukalas popup