Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Πριν πολλά χρόνια ταξίδεψα στην Τυνησία κι εκεί ήταν η πρώτη μου επαφή μ’ αυτό το καταπληκτικό υλικό . Πρόκειται για ένα από τα βασικά φαγητά των Τυνήσιων , θα τολμούσα να το ονομάσω “το εθνικό τους φαγητό” αφού το συναντούσα παντού μπροστά μου , σα συνοδευτικό σε κρέας ή ψάρι , απαραίτητο σε κάθε πιάτο , σε κάθε μπουφέ , σε κάθε τραπέζι…κάτι σαν τις δικές μας τηγανιτές πατάτες που τις συναντάς παντού , όπου κι αν πας….Με τα χρόνια το κους κους μπήκε και στη δική μας κουζίνα και αποτελεί πλέον ένα πολύ αγαπημένο , ωφέλιμο και πεντανόστιμο υλικό! Η πιο γνωστή του εκδοχή είναι αυτή η αρωματική και δυναμωτική σαλάτα…
1 φλ.τσ. κους κους
2 φλ.τσ. βραστό νερό
10 κ.σ. λάδι
10 ντοματίνια ή 1 μεγάλη ντομάτα
1 αγγουράκι Κρήτης
1 ματσάκι μαϊντανό (φροντίζουμε να είναι τρυφερός και αποφεύγουμε τα χοντρά κοτσάνια)
1 χούφτα δυόσμο
1-2 κλωνάρια κόλιανδρο
Αλάτι , πιπέρι
Χυμό από ένα μεγάλο , ζουμερό λεμόνι
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε ένα μπωλ το κους κους ενώ βάζουμε το νερό να βράσει σε ένα μπρίκι. Όταν βράσει το νερό το ρίχνουμε στο μπωλ με το κους κους και το αφήνουμε εκεί μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό και το κους κους να έχει μαλακώσει. Αυτό θα πάρει από 5 έως 15 λεπτά ανάλογα με το προϊόν. Παράλληλα ψιλοκόβουμε πάρα πολύ τα ντοματίνια , το αγγούρι , το μαϊντανό , τον κόλιανδρο και το δυόσμο. Τα προσθέτουμε στο κους κους και ανακατεύουμε καλά . Προσθέτουμε και το λάδι , το χυμό λεμονιού , αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα μέχρι να ενωθουν τα υλικά , τα υγρά τους και τα αρώματά τους.
Μεταφέρουμε σε μπωλ σερβιρίσματος και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη.
Βρείτε περισσότερες συνταγές από το Taste of Life by Betty