Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Παγωτό βανίλια με γεμιστά μπισκότα, σοκολάτα γάλακτος και βύσσινο

Η συνταγή της ημέρας: Παγωτό βανίλια με γεμιστά μπισκότα, σοκολάτα γάλακτος και βύσσινο

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Αυτό το παγωτό δεν είναι καθόλου δύσκολο στην κατασκευή του , δε χρειάζεται κόπο , ούτε ιδιαίτερες μαγειρικές ικανότητες…είναι ένα απλό παγωτό βανίλια με απλά αλλά πεντανόστιμα υλικά που το εμπλουτίζουμε με αγαπημένες γεύσεις και υλικά που όλοι αγαπάμε και προτιμάμε…δε χρειάζεται παγωτομηχανή , ούτε προσοχή μήπως κάτι δεν πάει καλά και “χαλάσει” το γλυκό! Αυτό το παγωτό έχει σίγουρη την επιτυχία και από γέυση…τόσο δυνατή που μας ξαφνιάζει…
Δείτε το:

pagoto mpiskota byssino1
Υλικά :


1 κουτί Morfat ceamy
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί εβαπορέ γάλα
1 βανίλια
1 μεγάλο πακέτο γεμιστά μπισκότα χοντροσπασμένα με το χέρι
100 γρ. σταγόνες σοκολάτα γάλακτος
4-5 κ.σ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο + το σιρόπι του
1 χούφτα σοκολατένιες μπαλίτσες (λευκές και γάλακτος)

pagoto mpiskota byssino2
pagoto mpiskota byssino3
pagoto mpiskota byssino4
pagoto mpiskota byssino5
pagoto mpiskota byssino6
pagoto mpiskota byssino7
pagoto mpiskota byssino8
pagoto mpiskota byssino9


Εκτέλεση :
Χτυπάμε στο μίξερ το Morfat μόνο του για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει . Στη συνέχεια προσθέτουμε με σταθερή , μκρή ροή το ζαχαρούχο μέχρι να απορροφηθεί όλο και να πετύχουμε ένα αφράτο μίγμα . Τότε προσθέτουμε σιγά-σιγά και το εβαπορέ και τη βανίλια και χτυπάμε για λίγα λεπτά ακόμα . Τοποθετούμε τον κάδο του μίξερ , έτσι όπως είναι , με το περιεγχόμενό του στην κατάψυξη και το αφήνουμε για 45-50 λεπτά . Τοποθετούμε πάλι τότε το μπωλ του μίξερ στη βάση του και χτυπάμε για λίγο ακόμα μέχρι να αφρατέψει πολύ . Ξανατοποθετούμε το μπωλ στη κατάψυξη και επαναλαμβανουμε την ίδια διαδικασία άλλες δυο φορές . Την τελευταία φορά , προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας . Τότε , ενώ έχει παγώσει ήδη αρκετά , το βάζουμε για τελευταία φορά στην κατάψυξη . Όταν το βγάλουμε , αδειάζουμε τα μπισκότα μέσα και τα ανακατεύουμε με προσοχή . Αν δούμε ότι μαλακώνει και υγροποιείται δε μας πειράζει , γιατί όταν το τοποθετήσουμε στην κατάψυξη θα σφίξει αμέσως . Στη συνέχεια , αδειάζουμε το 1/3 από το μίγμα παγωτού σε μεγάλο μπωλ και από πάνω σκορπίζουμε τα μισά βύσσινα και το σιρόπι . Επαναλαμβάνουμε δημιουργώντας στρώσεις παγωτού εναλλάξ με βύσσινα και σιρόπι . Τελειώνουμε σκορπίζοντας τις λευκές και σοκολατένιες μπαλίτσες στην επιφάνεια του παγωτού και λίγο ακόμα σιρόπι . Παγώνουμε για αρκετές ώρες . Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε…
Η νοστιμιά του δεν περιγράφεται…
Καλή επιτυχία .
Σημείωση :
-Η κατασκευή του παγωτού είναι πολύ απλή …ας είναι μεγάλο το κείμενο της εκτέλεσης . Στην ουσία , πρακτικά , όλη του η επιτυχία είναι να το “πηγαινοφέρνουμε” στην κατάψυξη σε κάθε βήμα…
-Οι σοκολατένιες μπαλίτσες , λευκές και γάλακτος υπάρχουν σε μαγαζιά με μπαχαρικά , καραμέλες και είδη ζαχαροπλαστικής . Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε σταγόνες λευκής και μαύρης σοκολάτας ή τρούφα .
-Αντί για βύσσινο , μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κεράσι ή άλλο γλυκό του κουταλιού ή κουταλιές μαρμελάδα φράουλα…
Όπως κι αν το προτιμάμε , γίνεται υπέροχο!

Βρείτε περισσότερες συνταγές από το Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup
tsoukalas popup