Life & Style

Η συνταγής της ημέρας: Αυγά (μάτια) με φρέσκια ντομάτα

Η συνταγής της ημέρας: Αυγά (μάτια) με φρέσκια ντομάτα

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Αυτό το φαγητό μου θυμίζει θάλασσα και μπάνιο…για τον απλό λόγο ότι όταν γυρνάμε από τη θάλασσα είμαστε πολύ πεινασμένοι και θέλουμε κάτι να γευματίσουμε γρήγορα , νόστιμα και χορταστικά! Θα μου πείτε : μετά το μπάνιο όλα μοιάζουν πιο νόστιμα….ένας λόγος παραπάνω λοιπόν , ένα νόστιμο , καλοκαιρινό φαγητό που με τη φρέσκια ντοματούλα και το μπόλικο λαδάκι και πιπεράκι φαντάζει απλά….θεϊκό…ειδικά όταν συνοδεύεται κι από ζυμωτό ψωμί και ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα …
Δείτε τα :

ayga ntomata1
Υλικά :


4 μεγάλα , φρέσκα αυγά
7-8 φρέσκες , ώριμες , μέτριες ντομάτες
8 κ.σ. λάδι
Αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ayga ntomata2
ayga ntomata3
ayga ntomata4
ayga ntomata5
ayga ntomata6
ayga ntomata7


Εκτέλεση :
Πλένουμε τις ντομάτες και τις τρίβουμε με τον τρίφτη του κρεμμυδιού . Τις τοποθετούμε σε απλωτό σκεύος με σκέπασμα και τις βάζουμε να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να στεγνώσουν εντελώς και να απορροφηθούν όλα τα υγρά που θα βγάλουν . Τότε τις αλατίζουμε και προσθέτουμε το λάδι . Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και περιμένουμε να πάρουν μαζί δυο-τρεις βράσεις . Σπάζουμε τότε τα αυγά και τα αδειάζουμε ολόκληρα μέσα στη σάλτσα ντομάτας . Χαμηλώνουμε τη φωτιά στη χαμηλή σκάλα και σκεπάζουμε το σκεύος . Τα αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να “γίνουν” τα αυγά . Ελέγχουμε με ένα κουτάλι αν έχουν σφίξει αρκετά… Σερβίρουμε τα αυγά μαζί με τη σάλτσα ντομάτας και τα πασπαλίζουμε με μπόλικο πιπέρι .
Συνοδεύουμε όπως προείπα με φρέσκο ψωμάκι και παγωμένη μπύρα .
Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup
tsoukalas popup