Αφού έκαναν πειράματα και μελέτες, επιστήμονες στη Νότια Κορέα βρήκαν ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να κρατά κανείς την κούπα του καφέ του, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο να χυθεί το ρόφημα.
Αποτέλεσμα της έρευνας; Οι περισσότεροι έως τώρα κρατάμε λάθος την κούπα. Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Achievements in Life Sciences διαπίστωσε ότι όταν κάποιος κρατά την κούπα από το χερούλι, ενισχύει τη δύναμη με την οποία κινείται ο καφές μέσα σε αυτή, οπότε είναι πιο πιθανό να χυθεί το ρόφημα.
Αντί για αυτό, οι επιστήμονες προτείνουν να πιάνουμε την κούπα από πάνω. Η άλλη πρότασή τους είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Να περπατά κανείς προς τα πίσω. «Περπατώντας ανάποδα, αλλάζουμε σημαντικά τα χαρακτηριστικά της κίνησης του χεριού μας, με συνέπεια τη μείωση της πιθανότητας να χυθεί ο καφές», εξήγησε ο κ. Χαν, της Korean Minjok Leadership Academy.