Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Ένα κλασικό κι αγαπημένο φαγητό είναι αυτό που θυμόμαστε από παιδιά: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο…Πείτε μου αν υπάρχει κανείς που να μην αγαπάει αυτό το φαγητό. Εμείς λοιπόν σήμερα θα πάρουμε ιδέα από αυτό το πιάτο και θα το πάμε ένα βήμα πιο πέρα κάνοντας την απλή σκέψη: γιατί να χρησιμοποιήσουμε μόνο πατάτες και να μην προσθέσουμε μπόλικα λαχανικά που θα ψηθούν , θα καραμελώσουν και θα απογειώσουν τα μπιφτέκια μας. Στο τέλος τα λαχανικά θα κλέψουν την παράσταση και θα γίνουν ανάρπαστα , πιο περιζήτητα από τα ίδια τα μπιφτέκια.
Υλικά:
Για τα μπιφτέκια:
500 γρ. κιμά
300 γρ. μπαγιάτικο ψωμί ποτισμένο σε νερό και καλά στιμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 χούφτα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης (ή άλλα μυρωδικά της προτίμησής μας)
1 αυγό
1 κ.σ. μουστάρδα
Χυμό από 1 λεμόνι
8 κ.σ. λάδι
Αλάτι και πιπέρι
Για το ταψί:
2 πιπεριές
1 πατάτα
250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
1 μεγάλο , ξερό κρεμμύδι
1 σφιχτή , φρέσκια ντομάτα
Αλάτι και πιπέρι
1/2 ποτηράκι λάδι
Χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια , ζυμώνοντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπωλ.
Πλένουμε τα λαχανικά , τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες. Τα τοποθετούμε στο ταψί φροντίζοντας να είναι ευρύχωρο για να μη σκεπάζονται τα λαχανικά ώστε να καλοψηθούν.Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε τότε τα μπιφτέκια και τα σκορπίζουμε ανάμεσα. Περιλούζουμε το φαγητό με το λάδι και το χυμό λεμονιού και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο. Στην πορεία , γυρίζουμε τα μπιφτέκια για να πάρουν χρώμα κι από την άλλη πλευρά. Τέλος , αν χρειαστεί , αφαιρούμε τα μπιφτέκια , τα τοποθετούμε σε σκεύος με σκέπασμα ή τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζουμερά και στεγνά και ψήνουμε τα λαχανικά μόνα τους για λίγη ώρα ακόμα για να πάρουν ωραίο χρώμα και να "μελώσουν”.
-Εννοείται ότι στο ταψί μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα μυρωδικά ή μπαχαρικά της αρεσκείας μας όπως θυμάρι , ρίγανη , δεντρολίβανο ή ακόμα μπούκοβο , πάπρικα , σουμάκ κ.λ.π.)
Καλή όρεξη!
Βρείτε περισσότερες συνταγές από το Taste of Life by Betty