Μπορεί στην Ελλάδα τα πράγματα να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, όμως και οι κάτοικοι ορισμένων άλλων χωρών αντιμετωπίζουν επίσης προβλήματα και ελλείψεις που ευτυχώς ακόμη δεν έχουμε γνωρίσει, έστω ευρέως, στα εγχώρια εδάφη.
Όχι, εδώ δεν θα αναφερθούμε στα λίγο πολύ-γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του τρίτου -κι όχι μόνο- κόσμου, όπως είναι οι ασθένειες, οι λιμοί και οι φυσικές καταστροφές ή οι ελλείψεις σε εμβόλια. Αντίθετα θα παραθέσουμε και με τη βοήθεια σχετικού δημοσιεύματος του Listverse, ορισμένα μάλλον ιδιόμορφα προβλήματα και απροσδόκητες ελλείψεις, σε πράγματα όπως το χαρτί τουαλέτας, σε οδοντιάτρους ή ακόμη και σε γυναίκες αλλά και σεξ! Πάμε λοιπόν…
Η Βενεζουέλα και το χαρτί τουαλέτας
Η χώρα της Λατινικής Αμερικής και οι ελλείψεις της σε βασικά είδη, όπως ακόμη και το χαρτί τουαλέτας, είχε βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στη χώρα μας με την περιβόητη πλέον δήλωση της Σοφίας Βούλτεψη ότι θα πρέπει να προμηθευτούμε χαρτί τουαλέτας γιατί όταν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεμείνουμε, όπως συμβαίνει και στη Βενεζουέλα.
Αν και αρχικά η δήλωση αντιμετωπίστηκε με επιφυλάξεις, τον επόμενο χρόνο η Βενεζουέλα ήρθε αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου οικονομική κατάρρευση, η οποία συνοδεύτηκε από ελλείψεις σε βασικά είδη, όπως ήταν ακόμη και το χαρτί!
Για την ακρίβεια η υπόθεση με τα εργοστάσια παραγωγής χαρτιού είχε ξεκινήσει παλιότερα. Έφτασε όμως στο απόγειό της όταν τον Σεπτέμβριο ο στρατός ανέλαβε τον έλεγχο εργοστασίων χαρτιού προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις.
Το Μεξικό ξεμένει από οδοντιάτρους
Οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό είναι δυστυχώς σύνηθες φαινόμενο σε διάφορες χώρες, ειδικά του λεγόμενου τρίτου κόσμου. Και μπορεί το Μεξικό να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από πολλές χώρες, τουλάχιστον ως προς ορισμένες ιατρικές ειδικότητες, όμως στον τομέα της οδοντικής υγιεινής τα πράγματα είναι πράγματι άσχημα: Σε 100.000 πολίτες αντιστοιχούν μόλις 10 οδοντίατροι! Ως μέτρο σύγκρισης, ας σκεφτούμε ότι στις ΗΠΑ η αναλογία είναι 6 φορές υψηλότερη, ενώ στην Ελλάδα 12 φορές υψηλότερη!
Στην Ιαπωνία έχουν «ξεμείνει»… από σεξ
Μπορεί να προκαλεί γέλιο, όμως το φαινόμενο έχει όνομα (λέγεται sekkusu shinai shokogun) και έχει καλυφθεί επαρκώς από τα ιαπωνικά ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια. Ένα κύμα αγαμίας έχει κατακλύσει τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, με πρόσφατη επίσημη έρευνα να καταλήγει ότι το 45% των γυναικών και το 25% των αντρών εμφανίζονται να αποστρέφονται την ιδέα της σεξουαλικής επαφής.
Το υπουργείο Υγείας μάλιστα υπολόγισε ότι πάνω από το 1/3 των αντρών ηλικίας 16-19, εμφανίζουν επίσης μια αδιαφορία για το σεξ! Όπως φαίνεται λοιπόν, ολοένα και περισσότεροι νέοι Ιάπωνες στρέφονται σε πλατωνικές σχέσεις.
Σε πολλές περιοχές του Μάλι δεν υπάρχει μουσική
Η χώρα της Δυτικής Αφρικής μαστίζεται από σειρά σοβαρών προβλημάτων καθώς ισλαμιστές μαχητές έχουν μετατρέψει το βόρειο τμήμα της χώρας σε πεδίο συρράξεων, δυνάμεις της Γαλλίας και του ΟΗΕ έχουν επέμβει κι όλα αυτά την ώρα που η φτώχεια μαστίζει το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού.
Εδώ όμως μιλάμε για ελλείψεις, και μία από τις πιο περίεργες που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς στον κόσμο είναι η έλλειψη σε… μουσική! Την ευθύνη γι' αυτό έχουν οι Ισλαμιστές, οι όποιοι στις περιοχές του βορρά που κατέλαβαν, επέβαλαν την πλήρη απαγόρευση της μουσικής.
Οι ίδιοι έφτασαν μάλιστα στο σημείο να κάψουν εξοπλισμό ηχογράφησης, να καταστρέψουν μουσική όργανα, ακόμη και να εξορίσουν ντόπιους μουσικούς αφού πρώτα βασάνισαν ορισμένους επειδή είχαν στην κατοχή τους ένα στέρεο! Κι όλα αυτά σε μια χώρα με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, όπως τον Σαλίφ Κεϊτά, τον Ali Farka Touré και την Rokia Traoré.
Για την ιστορία, να σημειωθεί ότι η απαγόρευση δεν επιβλήθηκε στο πλαίσιο της γνωστής αντίδρασης των Ισλαμιστών απέναντι σε δυτικότροπες συνήθειες, καθώς στις περιοχές αυτές του Μαλί η απαγόρευση αφορά μουσική κάθε είδους!
Οι νήσοι Φερόε ξεμένουν από γυναίκες (και φέρνουν από χώρες της Ασίας)
Πολλοί Έλληνες άκουσαν πρόσφατα για τα νησιά Φερόε, όταν η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου έπαιξε και έχασε απέναντι στη νησιωτική αυτόνομη δημοκρατία του Ατλαντικού. Παραδοσιακά, οι κάτοικοι των Φερόε ζουν μια μάλλον ήσυχη και βαρετή ζωή, απομονωμένοι όπως είναι στον κρύο βορρά και στη μέση του ωκεανού. Ίσως μάλιστα να έφταιγε αυτός ο τρόπος ζωής για το πρόβλημα που πλέον αντιμετωπίζουν.
Βλέπετε, τα Φερόε ξεμένουν από γυναίκες, καθώς υπήρξε ένα κύμα φυγής των εκπροσώπων του θηλυκού γένους. Τα πράγματα έφτασαν κάποια στιγμή στο απροχώρητο, με αποτελέσματα οι άντρες των νησιών να καταφύγουν στην… «εισαγωγή» νυφών, κάτι που ακούγεται μάλλον οικείο σε όσους θυμούνται την περίπτωση του ελληνικού χωριού Ζαχάρω, στην Ηλεία (η υπόθεση παρουσιάστηκε μάλιστα σε ντοκιμαντέρ με τίτλο «Sugartown, Οι Γαμπροί»).
Σύμφωνα με στοιχεία από την Δανία, στην οποία άλλωστε ανήκουν τα Φερόε, ο αντρικός πληθυσμός στα νησιά ξεπερνά τον θηλυκό κατά 2.000, ένα βασικό πρόβλημα όταν κατοικείς σε ένα απομονωμένο νησί, στη μέση του πουθενά. Προκειμένου λοιπόν να λύσουν το πρόβλημα, οι άντρες κατέφυγαν… στην εισαγωγή γυναικών από την Ταϊλάνδη και τις Φιλιππίνες. Μέχρι το 2006, 200 άντρες βρήκαν γυναίκες με τον τρόπο αυτό.
Στην Βουλγαρία τούς τελειώνει... η ευτυχία
Στο άκουσμα για τη δυστυχία που μαστίζει τη Βουλγαρία, οι περισσότερες Έλληνες θα αναστενάξουν βαρύθυμα, καθώς η χώρα μας εμφανίζεται σε πλήθος ερευνών να βυθίζεται ολοένα και περισσότερα στην απαισιοδοξία και την κατάθλιψη.
Κι όμως, τα πράγματα μπορούν να χειροτερέψουν. Απόδειξη η Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας του ΟΗΕ του 2014, όπου στο κάτω μέρος της λίστας με την κατάταξη ευτυχίας, φιγουράρει ο βόρειος γείτονάς μας. Ο λαός της φτωχότερης χώρας της ενωμένης Ευρώπης είναι μεταξύ των πιο δυστυχισμένων του κόσμου, μιας και από τις 156 χώρες, η Βουλγαρία καταλαμβάνει την 144η θέση.
Ο λόγος που μνημονεύεται ιδιαίτερα η Βουλγαρία είναι ότι πρόκειται για μια ευρωπαϊκή χώρα, η οποία αν και φτωχή, δεν σπαράζεται από πόλεμο ή κάποια φοβερή και τρομερή φυσική καταστροφή. Ενδεικτικά να σημειώσουμε ότι υψηλότερη θέση καταλαμβάνουν χώρες όπως το Αφγανιστάν (143η), η Υεμένη (142η) ακόμη και το πολύπαθο Ιράκ (105η)! Αν μάλιστα ψάξουμε για την επόμενη χώρα της Ε.Ε. με τους πιο δυστυχείς πολίτες, πρέπει να σκαρφαλώσουμε μέχρι την 110η θέση, δηλαδή 34 θέσεις υψηλότερα, όπου θα βρούμε την Ουγγαρία.
Η χώρα όπου το 1/10 του πληθυσμού… είναι καταδικασμένοι παιδόφιλοι!
Οι Νήσοι Πίτκαιρν βρίσκονται μεσοπέλαγα του Ειρηνικού Ωκεανού και είναι μία από τις πολλές περιοχές που ανήκουν στην Βρετανία. Για την ακρίβεια πρόκειται για την πιο απομονωμένη κτήση της Βρετανίας και μάλλον μία από τις πλέον απομονωμένες περιοχές του κόσμου που κατοικείται, καθώς δεν διαθέτει οργανωμένο αεροδρόμιο και οι μετακινήσεις γίνονται με πλοία.
Η ιστορία των Πίτκαιρν ξεκινά με τους στασιαστές του «Μπάουντι», ενός ιστιοφόρου του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, το όποιο οι ναύτες κατέλαβαν το 1789. Ορισμένοι από τους αντάρτες πήγαν να ζήσουν στις Νήσους Πίτκαιρν. Σήμερα, το σύνολο των κατοίκων είναι απευθείας απόγονοι των στασιαστών αυτών. Μεταξύ αυτών, το 10% είναι καταδικασμένοι παιδόφιλοι!
Το 2004, η αστυνομία αποκάλυψε ότι ορισμένοι άντρες είχαν προχωρήσει στην κακοποίηση νεαρών κοριτσιών κατά τη διάρκεια ανατριχιαστικών τελετών που είχε λάβει χώρα πριν δεκαετίες. Επτά άντρες κατηγορήθηκαν και έξι καταδικάστηκαν, με το βρετανικό δικαστικό σώμα να πρέπει να διατάξει τη μεταφορά εργατών και κατόπιν αστυνομικών φυλάκων στα νησιά, προκειμένου να χτιστεί και να λειτουργήσει φυλακή στο μέχρι τότε απαλλαγμένο από το έγκλημα μέρος.
Δεδομένου λοιπόν ότι ο πληθυσμός της περιοχή ήταν την εποχή εκείνη περίπου 50 άνθρωποι, γύρω στο 10% του πληθυσμού είχε εμπλακεί στην υπόθεση κακοποίησης. Για να ακριβολογούμε μάλιστα, έχει διαφανεί πως πολλοί περισσότεροι ήταν αυτοί που γνώριζαν για τα περιστατικά και κρατούσα το στόμα τους κλειστό, κάτι που σημαίνει ότι σχεδόν σύσσωμο το νησί είτε διέπραττε, είτε συγκάλυπτε, είτε αδιαφορούσε για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών!