Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, τα ύψη των ουρανοξυστών και ως εκ τούτου και του κόστους κατασκευής τους, συνεχίζουν να ανεβαίνουν.
Παρακάτω θα δείτε μερικούς από τους πιο ακριβούς πύργους που χτίστηκαν τα τελευταία 20 χρόνια, έτσι όπως δημοσιεύθηκαν από το Business Insider.
Το 2006, o Ινδός μεγιστάνας Mukesh D. Ambani έχτισε τον ουρανοξύστη Antilia, 27 ορόφων, τον οποίο χρησιμοποιεί ως ιδιωτική του κατοικία.
Η αξία του Antilia αποτιμάται στα 1 δισ. δολ. και είναι η πιο ακριβή κατοικία στον κόσμο, μετά από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Έχει επίσης, σχεδιαστεί για να επιβιώσει ένα σεισμό μεγέθους 8 ρίχτερ.
Η κατασκευή του Kingdom Centre που βρίσκεται στο Ριάντ στη Σαουδική Αραβία, κοστίζει περίπου 1 δισ. δολ. Η κατασκευή του ουρανοξύστη των 990 ποδιών έγινε το 2002.
Ο δεύτερος όροφος διαθέτει ένα εμπορικό κέντρο, τράπεζα, και τζαμί, μόνο για γυναίκες. Σχεδιασμένο από την εταιρία Ellerbe Necket με έδρα την Μινεσότα, το Kingdom Centre περιλαμβάνει επίσης ένα ξενοδοχείο, γραφεία, διαμερίσματα και αερογέφυρα 184 ποδιών.
Το Burj Khalifa στο Ντουμπάι κόστισε περίπου 1,5 δισ. δολ. για την κατασκευή του, η οποία διήρκεσε από το 2004 έως το 2009.
Συμπεριλαμβανομένων των κεραιών, ο πύργος στέκεται στα 2.717 πόδια, καθιστώντας το, το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο. Στο εσωτερικό, υπάρχουν διαμερίσματα, οκτώ ξενοδοχεία, καταστήματα, εστιατόρια και γραφεία. Εδώ είναι η θέα από το κατάστρωμα παρατήρησης (και η ψηλότερη του κόσμου).
Η έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας κόστισε 1,25 δισ. δολ. για να κατασκευαστεί το 2013.
Το Shard του Λονδίνου, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2012 για 1,5 δισ. δολ., είναι ένας ουρανοξύστης 95 ορόφων.
Το ψηλότερο κτίριο στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαθέτει κατοικίες, ένα ξενοδοχείο, εστιατόρια, γραφεία, ένα business school, καταστήματα, μια κλινική και ένα παρατηρητήριο.