Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Το τσουρέκι είναι ένα αγαπημένο , αφράτο , γλυκό , αρωματικό , βουτυρένιο ψωμί ζυμωμένο με γάλα και αυγά , με το μαχλέπι να το απογειώνει και τις ίνες της ζύμης στο εσωτερικό να το κάνουν να ξεχωρίζει …Έχει βέβαια συνδεθεί με τη γιορτή του Πάσχα και θεωρείται κλασικό , παραδοσιακό , Πασχαλινό γλύκισμα αφού συμβολίζει την Ανάσταση (καθώς η ζύμη φουσκώνει και "ανεβαίνει") ενώ το σχήμα της πλεξούδας συμβολίζει την εκδίωξη του κακού. Για μένα ωστόσο θεωρείται κορυφαίο και καλοδεχούμενο κάθε εποχή του χρόνου….συνδυάζεται με κάθε είδους μαρμελάδα ή άλειμμα σοκολάτας ή πραλίνα φουντουκιού , συνοδεύει καταπληκτικά το γάλα , τον καφέ ή το τσάι και αποτελεί αγαπημένο κολατσιό για μικρούς και μεγάλους…
Διαβάστε περισσότερα στο Πασχαλινό αφιέρωμα του ilialive WKND