Πολλές τάσεις εμφανίζονται κι εξαφανίζονται στον χώρο του καφέ, αλλά το Latte Art έχει έρθει για να μείνει! Το να καταφέρεις να φτιάξεις έναν καλό espresso είναι από μόνο του τέχνη. Tο να δημιουργήσεις ενδιαφέροντα και ιδιαίτερα μοτίβα στην κρέμα του espresso, θεωρείται δεξιοτεχνία και καλλιτεχνία.
Οι Coffee & Bar Experts θέλοντας να δώσουν στους barista των συναργαζόμενων επιχειρήσεων του Νομού Ηλείας & Ζακύνθου, τα εφόδια να γίνουν «καλλιτέχνες baristi” , για 4η συνεχή χρονιά διοργάνωσαν το διήμερο σεμινάριο «Jacobs espresso barista advanced» στις 4 & 5 Απριλίου στο showroom τους.
Αναλυτικότερα, τo σεμινάριο «Jacobs espresso barista advanced» διεισδύει στη χημεία του καφέ και αναλύει εξισώσεις και παράμετρους με υδροδυναμική και υδροκινητική. Πραγματοποιείται συνεχής ανάλυση των αισθήσεων και άσκηση αναγνώρισης των αρωμάτων καφέ.
Ο καταρτισμένος και πιστοποιημένος εκπαιδευτής από τον Speciality Coffee Association of Europe (SCAE) του σεμιναρίου, κ.Φώτης Λέφας, θέλοντας να αφυπνίσει τον καλλιτέχνη barista που κρύβεται μέσα τους, δίδαξε στους παρευρισκόμενους τα μυστικά αλλά και τους κανόνες επιτυχίας για μια περίτεχνη, γευστικά και οπτικά, κούπα cappuccino.
Οι εκπαιδευόμενοι barista διδάχθηκαν ότι ένας barista που έχει συνοδοιπόρους : τα σωστά εργαλεία, το χρόνο , την υπομονή, το μεράκι και την όρεξη για πειραματισμό και δημιουργία, μπορεί να μετατρέψει το αφρόγαλα σε μικρά έργα τέχνης και να κατακτήσει τον τίτλο "καλλιτέχνης barista".