Ένας χωρισμός είναι πάντα δύσκολος, σε οποιαδήποτε εποχή και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Με μία διαφορά βέβαια... Παλαιότερα, όταν οι άνθρωποι χώριζαν και έκοβαν επαφές, γίνονταν πραγματικά δυο ξένοι διότι πολύ απλά χάνονταν! Κινητά δεν υπήρχαν, πόσο μάλλον ίντερνετ και facebook, οπότε το να απομακρυνθείς από έναν άνθρωπο και φυσικά να κάνεις τα αδύνατα δυνατά για να τον ξεπεράσεις, ήταν ομολογουμένως πολύ πιο εύκολο. Εν έτει 2017 όμως, με την τεχνολογική επανάσταση να βρίσκεται στο peak της και τις αποστάσεις να έχουν κυριολεκτικά να εκμηδενιστεί, και όλα εκείνα τα, χωρίς λόγο αν μας ρωτάς, check in να αποτελούν καθημερινή δραστηριότητα κάποιων, είναι σίγουρα αρκετά πιο δύσκολο, έως και ακατόρθωτο να μπορέσεις να αποξενωθείς από έναν πρώην και φυσικά να μπορέσεις να τον ξεχάσεις. Παρακάτω, σoy έχουμε έναν οδηγό επιβίωσης για υγιή χωρισμό, όσο αυτό είναι εφικτό, στους χαλαιπούς αυτούς καιρούς που ζούμε! Ρίξε μια ματιά...
2. Βάλε μία φίλη υπεύθυνη χειρισμού του κινητού σoυ: Είναι κάτι παρόμοιο με το να δώσεις τα χρήματά σου στην πιο τσιγκούνα φίλη σου και να της ζητήσεις να σου τα δίνει λίγα λίγα. Όταν λοιπόν είσαι έξω και τα επίπεδα του αλκοόλ είναι αρκετά υψηλά στο αίμα σου, τότε θα πρέπει η διορισμένη φίλη πολύ απλά να σου πάρει το κινητό από τα χέρια! Συνήθως τα μεγαλύτερα λάθη και δυστυχώς τα μεγαλύτερα ρεζιλίκια, γίνονται όταν υπάρξει ο συνδυασμός μέθης και κινητού! Αν λοιπόν δεν θέλεις την επόμενη μέρα να κοιτάς τα απεσταλμένα και να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο, ειδικά αν δεν έχεις λάβει απάντηση, τότε βάλε τη φίλη-κέρβερο να περιφρουρεί το κινητό σου και ακόμα και να πέσεις στα πόδια της, να μην σου το δώσει!
3. Διάγραψέ τον από φίλο: Από τη στιγμή που μπήκε το facebook στις ζωές μας, προσπαθούμε να βρούμε ένα θετικό που μας έχει προσφέρει αλλά μάταια! Κάποιοι θα πουν ότι μέσω αυτού μπορείς να έρθεις σε επαφή με παλιούς φίλους και γνωστούς. Αλλά βρε παιδιά, who cares που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι; Αν όντως θέλαμε όλα αυτά τα άτομα στη ζωή μας θα τα είχαμε! Το facebook λοιπόν, είναι μία απίστευτη εξάρτηση, για την οποία η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει ούτε έναν καλό λόγο να πει σχετικά, αλλά όλοι μας έχουμε και μάλιστα το χρησιμοποιούμε καθημερινά! Αν λοιπόν, το να βλέπεις τις καινούριες φωτό του πρώην σου, από εξόδους με φίλους ή ακόμα χειρότερα με γυναικεία συντροφιά, σε ρίχνει στα πατώματα, τότε πολύ απλά κάνε τη σχετική ρύθμιση να μην σου έρχονται ενημερώσεις του! Πιστέψέ μας πιάνει. Αν πάλι μπαίνεις στο πειρασμό και παρακολουθείς το προφίλ του, τότε καλύτερα να τον διαγράψεις. Αν θεωρείς ότι θα παρεξηγηθεί... ας παρεξηγηθεί!!!
4. Δώσε χρόνο: Έχεις ακούσει φαντάζομαι, ακόμα και από διάσημους ανθρώπους, ότι διατηρούν φιλικές σχέσεις με τους πρώην τους. Κάνε όμως έναν κόπο και ρώτα μετά από πόσο χρονικό διάστημα αφού χωρίσουν και θα καταλάβεις! Ποτέ μα ποτέ, όταν ένας χωρισμός είναι φρέσκος και υπάρχουν ακόμα συναισθήματα, αγάπης, μίσους, απογοήτευσης δεν ξέρουμε, δεν γίνεται το πρώην ζεύγος να αποκτήσει μία άλλου είδους σχέση. Κράτα λοιπόν τις αποστάσεις σου και προπάθησε να μην έχεις καμία επαφή με το άτομο αυτό. Δεν είναι τυχαίο που λένε ότι ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Όταν ο καιρός θα έχει κάπως περάσει και τα έντονα συναισθήματα θα έχουν πια γίνει παρελθόν, τότε ίσως και να μπορείτε να βγείτε για έναν καφέ. Αλλά και πάλι όρκο δεν παίρνουμε!